God fortsättning!

God fortsättning på det nya året. Här i huset har året kommit igång med både arbete o vardag.

Fantastiskt roligt att under helgerna ha besök av barn o barnbarn från Norge. Två livliga grabbar i 2 respektive 3,5 års åldern. Så det har blivit både lek med bilar och mycket byggande med Lego.

Dessa fantastiska färgade plastbitar som aktiverat generationer är otroligt. Både pedagogiskt och roligt för både barn men också för en morfar. Plastbitarna som legat i min ägo sen 5-10 års åldern var förstås framme liksom det som kompletterats under åren för att ha full uppsättning vid besök.

Lika roligt det är när de kommer så är det tråkigt när de åker. När de små grabbarna håller en hårt om halsen och säger att man inte vill åka hem så är det nåt konstigt som stockar sig i halsen.

Lite roligt är det att den äldre av grabbarna har en garderob där hemma i Norge som han går in i. Och innan han stänger dörren ropar han: – Nu far jag till mormor o morfar i Sverige. Sen sitter han en garderoben en bra stund och drömmer sig bort.

När det nu är några dagar sen de åkt så har man vant sig igen med tystnaden här hemma, och även insett att det är roligt så länge det varar men nu ska vardagen igång.

Visst är det härligt med lite snö och solen som tittar fram. Om det bara inte vore så kallt. När termometern valsar ner mellan 25 och 30 – grader så känns det som en ”kojdag” som man sa förr när det blev dåligt väder. Så hoppas vi gör bort den riktigt bitande kylan nu så kanske vi kan njuta ytterligare av vädret sedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.