Har inte Näslund hittat hemsidan?

VK med Ingvar Näslund i spetsen ifrågasätter regionprojektet och påstår att det inte finns någon hemsida att söka information. Läs vad han skriver här:

Som framgått kommer jag vara högst delaktig i projektet eftersom jag sitter både i styrgrupp, arbetsgrupp och nu senast i en förhandlingsgrupp på 4 personer för Västerbottens 15 kommuner. VK har tydligen missat att information finns här:  Och här kommer det fyllas på allt eftersom arbetsgrupperna och styrgrupp kommer länge fram i arbetet.

Sen kommer det byggas upp en egen hemsida men just nu kommer informationen ligga på alla landstings hemsidor. Det är nämligen landstingen som söker bli region. VK söker svaren och det är relevant. Men man kan inte få svaren innan man letat dem. Det är just svaren vi kommer att söka i arbetet framåt för att säkra sjukvården, ta större makt till oss här i Norr etc. För det är just det regionbildningen handlar om.

Vi vill ta över mer makten från staten och då är det inte konstigt att Länsstyrelserna säger nej till projektet. Man sågar inte den gren man själv sitter på, även om man är landshövding. Så att det skulle bli ett nej i remissvaren från länsstyrelserna var en föga nyhet för dem som satt sig in i vad ett Region Norrland handlar om. Det finns också populistiska partier som har svängt i frågan för att i val tro sig plocka de sista populistiska rösterna.

Folkets röst är viktig. Man hur mycket frågade Axel Oxenstjärna folket när han gjorde nuvarande indelning? Självklart blir det ett nej vid en folkomröstning. För alla organisatoriska förändringar säger folk nej till. Man behöver inte heller ta ansvar utan det får vi politiker göra. Och de politiker som är mest kritisk till region Norrland är också de som är mest kritiska till våra nuvarande landsting. Så hur vill man ha det? Dessutom har vi aldrig förr folkomröstat om ett regering o riksdagsbeslut.

För riksdagen kommer att fatta beslut och det har vi att förhålla oss till. Säger man nej i riksdagen blir det ingen region. Säger man ja i riksdagen så är det viktigt att vi snabbt jobbar vidare för att hinna till 2018. Jag vill med ett Region Norrland säkra sjukvården samt skapa större självbestämmande för oss i Norrland. Två viktiga argument för att vi ska tillskapa ett Region Norrland. Och det finns många fler.

Den 17 oktober samlas vi i arbetsgruppen Kommun -region i Lycksele och sedan den 2-3 november kommer styrgruppen samlas i Östersund för att arbeta med inomregional balans. Det blir spännande och framåtsyftande dagar.

Väntar fortfarande på de som skriker högst om ett nej till region Norrland och kritiserar landstinget, vad man vill ha istället. Svaret ekar tomt! Kan det var så att man inte har nåt svar och bara vill vara just populistiska, men hur trovärdig är man i längden?

 

5 kommentarer

  1. Oberoende Observatör

    Varför göra en halvmesyr , gå hela vägen och låt staten tar över ansvaret för sjukvården då först är det möjligt att få en jämlik vård. För övrigt om jag inte minns helt fel så förordade Göran Hägglund er f.d partiledare just detta.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Absolut. Det är god kristdemokrati att driva saker och ting på bästa möjliga nivå. Dagens landsting fungerar inte längre. Så nåt måste göras. Men än om vi förstatligar sjukvården vilket är klokt så måste allt annat organiseras.

        • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

          Vad tvärtom vill Birgitta Nordvall? Vi har samma åsikt i regionfrågan och även i tankarna att förstatliga sjukvården.

  2. Basic Rules

    Länsstyrelserna har sagt NEJ – är du inte med !
    Populister = dom som reagerar mot den bestående ordningen och där demokratin svikit.
    Om nu förslaget är så dj-a bra varför vågar ni inte ta frågan till nästa val, samma med den enorma skattehöjningen ? Landstinget har missköts under många år, där skattehöjningar inte hjälper…
    Mitt tomma förslag är landstingen avskaffas och staten tar över hälso-och sjukvården, då den är så ojämlik enligt bla S. Om inte, så renodla organisationen och låt Reg. Västerbotten leva sitt liv – vad den nu ska syssla med – ytterligare en fråga inför nästa val.
    Till sist trovärdigheten är förbrukad Smetana.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.