Nej Nej Nej.

Så här löd det i fullmäktigesalen vid dagens fullmäktige när majoriteten svarade. Frågan man fått gällde bostadsförsörjningsprogrammet. Vi skulle anta ett nytt program och från borgerliga gruppen ville vi ha in att vi ska tillhandahålla ett trygghetsboende för våra äldre. Men som vanligt vill inte majoriteten ta hand om de äldres önskemål om ett trygghetsboende. Dessutom yrkade vi återremiss för att få inarbetade fler kloka åsikter men det skrämdes vi men att då skulle vi inte få statsbidrag vilket vi inte fått belagt på något sätt utan var ett antaganden.

Det är märkligt hur Socialdemokraterna säger sig värna de äldre men hela tiden pratar mot sig själv. Ska det vara så svårt att tillse medborgarnas behov med allehanda bortförklaringar. Man surrar om att man inte vill ha kategoriboenden. Men det behöver man inte alls övertolka i denna diskussion utan är en ren o skär bortförklaring. Man vill helt enkelt inte tillgodose våra äldres behov.

Själv tycket jag att de som byggt upp vårt samhälle borde man ge allt det stöd man kan. Men det är känd socialdemokrati att istället för att bygga samhället utifrån individens önskemål o behov så bygger man samhället utifrån en ideologi över folks huvuden. Och den ideologin bygger på att vi medborgare lägger alla våra önskningar åt sidan o anpassar oss till den av staten satta ordningen.

Behöver jag säga att jag skarpt ogillar detta sätt att styra vår kommun. Jag vill att folket ska kunna välja. Jag vill att vi ska ha ett mer vitt samhälle än det ovan nämnda. Och behöver jag säga att jag vill ha ett trygghetsboende även i vår kommun. Varit med om 4 omröstningar i frågan och lär inte bli den sista. För jag ger aldrig upp. Vill stå på de äldres sida!

2 kommentarer

  1. johan Söderling

    Vännäs kommun är ett bra samhälle där medborgarna har stort förtroende för kommunens verksamheter och där man också känner sig trygg. Vad vi i majoriteten vänder oss emot i frågan om sk ”trygghetsboende” är just kategoriseringen. Man kan nämligen ha behov av ”trygghetsboende” även om man inte tillhör kategorin äldre.Vi har och kommer att utveckla boendet för målgrupper som vill ha ett enklare och närmare boende med möjligheter till gemensamhetsutrymmen. Dit kommer de som vill kunna söka sig. Det blir än enklare efter nyår då ett nytt system för bostadskö håller på att tas fram. Äntligen, tycker nog både jag och våra medborgare som söker annan bostad.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Hej kommunalrådet. Att mkt i vårt samhälle är bra har jag mycket väl vetskap om och har också bidragit till under mina snart 25 år i politiken i Vännäs. Men det är inte sant att alla är trygga utan pensionärsorganisationerna och många enskilda lyfter just trygghetboende som det vi ska satsa på. Att ni fastnat och bygger er retorik på att ni år mot kategorisering är som jag ser det bara tom retorik. Det handlar om att ni som majoritet inte ideolgiskt kan tänka er valfrihet. Det är nog där skon klämmer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.