Polisens agerande

Man kan inte förstå hur man är funtad när man gör allt man kan för att döda. Tänker förstås på terrorn på gågatan i Stockholm igår. Att man dessutom gör det i religionens namn visar ändå mer hur vansinnigt det är och hur ond människan kan vara.

Men till motsats mot detta möter vi människors hjälpsamhet att öppna sina hem för att hjälpa, polis o räddningstjänst och sjukvården gör heroiska insatser och på detta sätt manifesterar vi alla att vi inte accepterar våldet och inte viker oss för de onda krafter det handlar om.

En yrkesgrupp som jag tycker får oförtjänst mycket kritik är just polisen. Inte minst Västerbottens kuriren har ett antal artiklar spätt på den kritiken. Självklart ska det belysas sådant som inte funkar i samhället och där gör VK helt rätt. Och rent organisatoriskt har polismyndigheten lite att arbeta på.

Men det jag tänker på är alla poliser som med relativt låg lön riskerar sina egna liv för att upprätthålla lag och ordning. Många gör heroiska insatser som inte alls kommer i spalt i någon media. Dom tycker jag är värd att uppmärksammas och inte slås på ytterligare.

Tänker också på den insats polisen tillsammans med Säpo gjorde igår för att få tag på terroristen. Att man så snabbt som bara timmarna efter dådet lyckas gripa en person som sedan kan häktas som misstänkt för dådet. Det tycker jag är värd att uppmärksammas.

För att distansera lite så handlar det om att kunna gömma sig hela Stockholm och ändå lyckas polisen hitta honom inom några timmar. Visst bör det uppmärksammas?

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Micke

  Om SÄPO, polisen skött sitt förebyggande arbete att dela med sig av uppgifter om återvändare till kommuner som det är tänkt de ska göra kunde såna här terrordåd ha haft större chans att undvikas.

  Det är ett stort misslyckande av SÄPO/polisen att man inte informerat andra myndigheter.

  Sen har politikerna hanterat återvändare som om de varit på en turistresa till kanarieöarna, de har ett stort ansvar. Naiva politiker är farliga.

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Det finns många samordningar man kan göra i samhället. Sen har man sekretess att ta ställning till. Man har också säkerheten att ta stor hänsyn till.
   Att prata om SÄPO som ett misslyckande får stå för dej. Den erfarenhet jag har är nåt helt annan. En del av den erfarenheten bygger jag på mitt tidigare engagemang i polisstyrelsen.
   Men självklart är det så att allt kan utvecklas till det bättre

 2. Bergis

  Jag har läst det du skriver men just nu har Svensson större bekymmer att oroa sig för. Bensinpriset höjs nu med 50 öre varje år och fordonsskatten ska bli skyhög. vad gör borgarna för att släcka den branden???

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Blir du förvånad. Den rödgröna regering vi har kommer alltid pungslå sina undersåtar med höga skatter. Så ett regeringsbyte är viktigt innan Sverige rasar ihop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>