Hur behandlas ledare?

Att ledare lämnar sina uppgifter är inget ovanligt i sig. Att partier byter partiledare är inte heller något konstigt. KD har ganska nyss bytt ledare, L har en intern strid om partiledareposten, och nu senast i raden är det Moderaterna som byter ledare.

Så inom allianspartierna är det bara C som verkar ha stabil grund att stå som ledare. Men vi ska komma ihåg att Annie Lööf var ordentligt uträknat för inte så länge sedan och nu är hon närmast höjd till skyarna. Så ledare kommer o går.

Men jag kan inte låta bli att känna med Anna och då talar vi om människan Anna K Batra. Oavsett hur många man har runt om sig så är men ensam på toppen. Det vittnar många ledare om genom tiderna.

När Stockholmsmoderaterna ser att det går tungt i opinionen då ska huvuden rulla.Nån inom M rörelsen har sagt man är inte van att jobba för resultat utan får det serverat. Men att man inte begriper att man tar sådan här strider internt. På detta sätt skadar man partiet och man byter inte ledare ett år före valet.

Tycker Anna var lysande på presskonferensen kanske hennes vassaste o tydligaste tal någonsin. Och hon gjorde rätt när hon talar om självskadebeteende och Otto Littorin sa i morronsoffan: – Dom borde skämmas. Han har rätt man beter sig inte så mot sin ledare.

Vi ska komma ihåg att många av de som höjde sina röster för att byta bort Anna var män. Moderaterna har ingen lång tradition av kvinnliga ledare. Kommer hon att bli den enda en längre tid?

Nu har jag inte möjligheten att välja partiledare i Moderaterna men hade jag fått välja så hade nog min röst fallit på Elisabet Svantesson. Men jag tror inte att M är mogen för en kvinnlig ledare till på länge än. Önskar jag har fel här.

På kammaren kan jag inte låta bli att fundera på två frågor.

Hade männen högljutt skrikigt efter ny ledare som man nu gjort om man ville göra sig av med en manlig ledare?

Har vi inte kommit längre med jämställdheten i vårt land?

Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Länge sedan sist, Hans-Inge. Jag antar att du suttit hemma och deppat över ditt partis dåliga siffror. Jag stödjer helt det du skriver i inlägget och vill bara tillägga att jag alltid vid valen försökt rösta på den politik som ett parti står för och alltså inte på dess ledare. Om det skulle ha varit så att jag röstat på något partis ledare, är det inte säkert att jag hela mitt liv skulle ha varit socialdemokrat.

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Jo nu har det varit långt mellan inläggen i bloggen. Det beror inte på mitt partis dåliga siffror utan mer att tiden räcker inte till. Jag springer mellan mina 28 politiska uppdrag och så pockar Hovrätten på uppmärksamhet liksom även arbetet som partiombudsman. Sen ska man ju uttrycka sig i Instagram, Twitter etc etc. Så tiden vill inte riktigt räcka till. Men tanken är att uttrycka sig lite mer via bloggen framöver igen.
   Roligt du håller med och man kan fundera om vi som land inte kommit längre vad gäller jämställdhet att vi i alla delar behandlar män o kvinnor lika. Media har ju vidgått att kvinnor får mer ingående frågor om personligheten som män slipper. Varför?

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Jo så är det. Juholts avgång hade andra speciella ingredienser. Och när jag menar att man borde behandla AKB på annat sätt så menar jag att man behandlar kvinnor och män olika i vårt samhälle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>