4 gånger så många blir av med sin ersättning.

Den förra regeringen fick kritik för att man ändrade i reglerna runt sjukskrivningsproblematiken. Det behövdes ses över eftersom det var en del fusk i välfärdssystemet.

Den utredningen startade redan på Göran Perssons tid som statsminister. Men Göran Hägglund som då var socialminister fick denna utredning i sitt knä efter valet 2006 då vi pensionerade Göran Persons regering.

Men det tragiska är att det alltid är någon som drabbas när det ändras. Och man kunde se person för person som media lyfte fram som inte fått sin sjukersättning p g a den grymma alliansregeringen. Till o med cancerpatienter lyfta man fram.

Man kan fråga sig varför detta inte sker nu i samma utsträckning. Till medias försvar kan jag säga att man i alla fall lyft upp några fall på sista tiden. Det är nämligen så att allt större del av de sjukskrivna får inte sin ersättning längre.

Det är så mycket som fyra gånger så många som har blivit av med sin sjukpenning trots att inte lagen ändrats överhuvudtaget. Inspektionen för socialförsäkring (ISF) har gjort en granskning och ifrågasätter om detta är rättssäkert.

2014 var det 1,2 % som inte fick sin sjukersättning eller ca 5900 personer. 2017 var antalet 26 600 som inte fått sin sjukersättning vilket utgör 5,8 %. Och ISF säger att det är möjligt att regeringens mål om max 9 sjukpenningdagar till år 2020 har påverkat försäkringskassans styrning.

Alltså man har gett kassan direktiv utan att man ändrat lagen. Då blir det mindre opinion men det är den enskilde som drabbas. Känns det igen av denna regering. Man smyger in höjningar i skatter etc. hela tiden o petar i välfärden. Mycket allvarligt och varför tas detta inte upp nu som man gjort tidigare?

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>