Jobbpolitik får tummen ner

 

                                       
Regeringens jobbpolitik får tummen ner från Sveriges arbetsförmedlare.  
                                       
Sju av tio tycker inte att ungdoms- garantin eller jobb- och utvecklings- garantin för långtidsarbetslösa räcker till, visar en enkät som fackförbundet ST låtit göra bland 2 300 av landets runt 10 000 arbetsförmedlare.        
                                       
Insatserna i garantin sägs ha för låg kvalitet och komma igång för sent. Sju av tio förmedlare vill också kunna erbjuda mer arbetsmarknads- utbildning, skriver Dagens Nyheter.  
 
Det framgår tydligt att regeringen inte lyckats med jobbpolitiken.
 
Istället för att regeringen bara vill prata om bidrag och utanförskap borde regeringen ta frågan på allvar och satsa aktivt på arbetsmarknadsutbildningar, investera i infrastruktur, och fler händer i offentligsektor bl.a.
 
Vi vet att många ungdomar som gick ut gymnasiet på 90 talet fortfarande inte lyckats få arbete vilket visar på att mer borde göras för våra unga
 
Regeringes satsning på unga får tummen ner av svenska arbetsförmedlare och det tycker jag skickar en tydlig signal, vi behöver en ny politik.
 
Hans Lindberg (s)
                                       

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>