Vardagsmotion

 

Vikten ökar bland Västerbottens innevånare. Fetman ökar risken för hjärt- kärlsjukdomar och diabetes. Tittar man på vårt intag av energi ökar det mer i form av socker och fett, samtidigt som vi minskar energiförbrukningen när vi sitter stilla mer och mer.
Övervikten kan undervikas genom att börja med vardagsmotionen. Istället för att hämta ungarna med bil från skolan kan man gå, istället för att skjutsa ungarna till kompisarna kan man gå. Skolan kan stimulera till rörelse i större omfattning. Jag tycker att naturskolan är ett gott exempel där man går ut i skog och mark och genomför undervisning.
Vi kan även utveckla stående arbetsplatser, genomföra gående möten, Skrivytor på väggarna som stimulerar till rörelse. Man kan inte tro det men mycket av dessa åtgärder ökar förbränningen och håller kroppen i form.
En måttlig vardagsmotion ger stora effekter och det handlar inte alltid om att gå på gymmet för att motionera. Det handlar om att tänka till i vardagen och därigenom öka motionen. Nu är det dags att ta bort allt stillasittande och må bättre.
Hans Lindberg (s)
Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>