Västerbottenskontoret på plats

Igår var jag med vid invigningen av det nya Västerbottenskontoret i Stockholm. Ett 100-tal inbjudna gäster, bland annat representanter från regeringen, SKL, ett antal olika ambassader och organisationer fanns på plats för att lära känna oss från Västerbotten och vårt nya kontor.

Västerbottenskontor i Stockholm ligger centralt på Kungsgatan 60 och är en gemensam satsning av Region Västerbotten, Umeå kommun, Skellefteå kommun, Företagarna Västerbotten och Skellefteå kraft. Syftet är att nå ökat inflytande på nationell nivå.

Jag fick frågor igår av VK om detta blir ett Umeå kontor, och vad kommunerna har att tjäna på detta. Mitt svar är att det blir vad man gör det till. Om man inte vill vara på Stockholmskontoret och genomföra möten så ger det troligtvis inget för kommunerna i Västerbotten. Min erfarenhet är dock att det är oerhört viktigt att träffa regering och departement samt nya investerare på plats i huvudstaden.

Vi måste åka till Stockholm för att träffa våra främsta politiska företrädare och deras tjänstemän samt investerare. Vi måste göra det för att skapa utvecklingsmöjligheter för vår kommun och vårt län. Investerare åker inte till Umeå om de inte har fått en första kontakt i Stockholm. Efter att ha etablerat kontakt är det betydligt lättare att sedan få till möten i t ex Umeå som kan leda till utveckling och tillväxt.

Många aktörer har idag inga erfarenheter av Västerbotten, det gäller för oss att visa att vi finns och då måste vi skapa fler mötesplatser inte färre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>