Kvarken Ports ger nya förutsättningar

Idag åker jag till Vasa för att genomföra styrelsemöte med Kvarken Ports, detta blir troligtvis det sista styrelsemötet som ordförande för mig, Jag kommer framöver ingå i styrelsen som ska bygga den nya färjan och trafikera Umeå Vasa. Lite sorgligt känns det att lämna uppdraget då vi tillsammans har lyckats få två hamnar att samverka för att öka regionens utveckling.

Bolaget Kvarken Ports syfte är att öka transporterna till de båda hamnarna. Det kommer även i fortsättningen vara en utmaning att jobba med. Vi är medvetna om att det kommer att krävas stora investeringar i båda hamnarna. Nyligen beslutade styrelsen att investera i en ny kran i Holmsund för att öka av- och pålastningskapaciteten.

Vi har skapat något unikt i denna region då vi har ett gemensamt hamnbolag mellan Umeå och Vasa, detta ökar förutsättningarna för näringslivet att växa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>