Klimatsmart Ikea

image

Äntligen är ordet för dagen! Äntligen har Ikea i Umeå öppnat. Det var en fantastiskt trevlig invigning med glädje, sång och dans som leddes av varuhuschefen Marie Gustafsson.

Etableringen skapar arbetstillfällen och kommunens handel stärkts för såväl umeåborna som för besökare. Vi vet att Ikea har besökare från stora upptagningsområden vilket är oerhört viktigt för utvecklingen av flera branscher. Ikea är en viktig etablering för Umeå.

Att energiminister Ibrahim Baylan (S) var en av invigningstalarna är ingen slump. De så -för miljön- viktiga energilösningarna har prioriterats vid byggnationen. Jag är oerhört stolt och glad över att Ikea i Umeå är en modern och klimatsmart anläggning. Det har varit viktigt för mig och kommunen att samarbeta med Ikea för att hitta de smarta och hållbara lösningarna. Att etablera Ikea centralt har därför varit viktigt för oss, besökare kan cykla, gå eller ta bussen. Ett särskilt projekt ser till att det finns ”packcyklar” att låna. Huset är byggt klimatsmart, man har djupborrat för att klara både värme och kyla. Hela anläggningen har LED-belysning och Ikea har en väl utvecklad återvinningsstation. Placeringen är även strategiskt utifrån närheten till den nya ringleden som planeras.

Äntligen har Ikea i Umeå öppnat och man har gjort det klimatsmart! Det känns oerhört bra för mig som kommunstyrelsens ordförande i Umeå.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.