Politiska prioriteringar i Umeå

Ola Nordebo efterfrågar idag på VKs ledarsida tydlighet från kommunens politiska ledning. ”Det är många i Umeå den här vintern som sneglar försiktigt på varandra, utbyter osäkra blickar och försöker upptäcka en tydlig politisk riktning hos stadens ledning” påstår Nordebo.

Från mitt perspektiv känns det mycket märkligt. Jag bloggar varje dag via VK-bloggen och berör på detta forum de viktiga frågorna för kommunen. Men VKs politiska chefredaktör kanske inte anser att tidningens egen blogg är en fullgod ”informationssight” för vare sig honom själv eller Umeborna!? Jag kanske bör överväga andra informationskanaler för mina politiska budskap?

Vi socialdemokrater har under den här mandatperioden valt att prioritera skola, vård och omsorg. Vi har prioriterat bostadsbyggandet, näringslivsfrågor och arbetstillfällen. Vi vet att jobben är avgörande för att vi ska klara välfärden, då är det oerhört viktigt att även prioritera bostadsbyggandet och näringslivsfrågor. Ett politiskt beslut har fattats- efter förslag från mig- om att fördubbla bostadsbyggandet till 2000 enheter i kommunen. En annan viktig fråga har varit Midway Alignment-projektet med en ny färja över Kvarken. Denna fråga är mycket avgörande för Umeås tillväxt och utveckling. Nu har vi klarat rond ett och ger oss in i rond två för att projektet ska kunna förverkligas.

Vi Socialdemokrater har lagt ner mycket engagemang för att arbeta fram en hållbar strategisk plan för Umeå kommun inför den kommande 12-års perioden. Den strategiska planen ska fastställas vid nästa kommunstyrelse. Vårt förslag innehåller följande prioriterade områden:

  • Goda livsvillkor
  • Livslångt lärande
  • Växande näringsliv och kompetensutveckling
  • Välutvecklad ideell sektor
  •  En god samhällsplanering

Jag kommer efter kommunstyrelsens beslut om den strategiska planen att redovisa den politiska inriktningen inom varje prioriterat område. Vi får se om det blir via VK-bloggen, kanske bör jag söka mig nya informationsvägar för att nå Umeborna…

 

.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.