Kritik och klyschor som vanligt från V

Jag är förundrad. Vänsterpartiet med Ulrika Edman i spetsen dundrar just nu i media om ett förslag som presenterats i Umeå kommunföretags styrelse. Förslaget syftar till att hämta hem ett övervärde från Väven för att kunna möta kommunens ekonomiska utmaningar 2018 och 2019.

I grova drag så består kommunens utgiftsbudget till 80% av skola, vård och omsorg. När det blir tuffare tider är det därför dessa verksamheter som drabbas hårdast. Oavsett prioriteringar. Vi måste hitta intäkter för att kunna finansiera välfärden som är så oerhört viktig. Vi måste kunna leverera en bra skola, vård och omsorg.

Vi tittar därför just nu på olika förslag för att klara kommande års utmaningar. Ett av dessa förslag presenterades i UKFs styrelse på senaste sammanträdet. Vi ser över olika förutsättningar att hämta hem resurser till kommunen. Dessa ska då använda till att trygga skola, vård och omsorg. Förslagen följer naturligtvis alla gällande lagar och regler.

Ulrika Edman kritiserar förslaget från UKFs senaste styrelsemöte hårt i media och slänger sig med klyschor. Tänk om hon och Vänsterpartiet istället satsade tid och kraft på att analysera såväl detta förslag som andra för att trygga skolan, vården och omsorgen i Umeå kommun. Genom detta agerande säger Ulrika Edman och Vänsterpartiet nej till mer resurser till skola vård och omsorg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.