Umeå- en kommun i tillväxt

IMG_0706Igår besökte jag Business Arena i Stockholm. Ett evenemang med omkring 6 000 besökare, Genom seminarier och pauser som är till för nätverkande är Business Arena ett utmärkt tillfälle att marknadsföra Umeå och skapa nya kontakter till gagn för Umeås utveckling.

 

Jag deltog även i en paneldebatt tillsammans med Niklas Nordström som är kommunalråd (S) i Luleå och  Peder Björk som är kommunstyrelsens ordförande (S) i  Sundsvall. Vi diskuterade vilka långsiktiga strategier och mål som krävs för att norra Sverige skall fortsätta vara en intressant marknad för investeringar och etableringar. Hur man kan arbeta internationellt för att få såväl investeringar och etablerare till regionen.

På frågan om det finns tillväxt i Norrland svarade jag att i Umeå startades 719 nya företag under förra året (2015). Att Umeå växer med omkring 1300 nya arbetstillfällen varje år och att vi bygger 1400 nya bostäder under 2016.  Och att vi i Umeå har en befolkningsökning i år på cirka1600 personer. Så visst finns det tillväxt i Norrland.

-Oj men hur länge har har ni haft befolkningsökning i Umeå? Blev responsen. Mitt svar var att vi vuxit i snitt med 1000 personer de senaste 50 åren.

Många investerare var förvånade över den positiva utvecklingen  och tillväxten i Umeå. Det är viktigt att vi påminner oss själva och berätta för vår omgivning om allt det positiva som händer i vår kommun. Umeå är en stad som utvecklas och har en stark tillväxt.

Nu måste vi fortsätta jobba hårt så vi kan leverera byggklar mark till alla de 70 personer som lämnade sitt visitkort till mig igår och visade intresse för att investera i Umeå.

Gårdagens prioritering att resa till Stockholm och delta vid Buisness Arena var väl investerad tid. Dagen resulterade i många viktiga kontakter och givande möten. Vi behöver alla goda krafter som vill vara med och fortsätta utveckla Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.