Inre digital marknad, roaming och 5G-nät

Idag diskuterar ministerrådet TTE (transport, telekommunikation och energi)  frågor som bör vara intressanta för många, t ex roaming och utbyggnaden av ett 5G-nät i Europa.

Man ska inom ministerrådet idag försöka enas om nya tak för grossistavgifter för roaming vilket sedan ska förhandlas med parlamentet. Dagens diskussion och en eventuell överenskommelse är viktigt eftersom den är en förutsättning för att tilläggsavgifter för roaming i slutkundsledet ska kunna avskaffas.

Redan 2015 beslutades att roamingavgifter ska avskaffas senast juni 2017 inom EU. Sedan juni 2016 har det i ministerrådet pågått diskussioner om hur avskaffandet ska genomföras. Vi sätter idag vårt hopp till Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson som representerar Sverige i slutförhandlingarna.

På mötet kommer även de europeiska IKT-ministrarna att diskutera e-handel och andra gränsöverskridande paketleveranstjänster, det fortsatta arbetet med den inre digitala marknaden samt en snabb framtida utbyggnad av 5G-nät i Europa.

 

Ministerrådets möte går att följa via länken:

http://video.consilium.europa.eu/sv/webcasts

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.