Lagstiftningen behöver förändras för snabbare byggprocesser

Hans och landshövdingenBostadsbristen är ett av de viktigaste hindren för framväxten av nya jobb såväl i Umeå som i landet. Tillgången till en egen bostad är något av det viktigaste för att människor ska kunna leva det liv man vill leva. Möjligheten till arbete, studier eller att bilda familj beror på detta.

Vi har i Umeå de senaste åren satsat hårt på just bostadsbyggandet och i år kommer ca 1400 bostäder att färdigställas. Målet är 2000 enheter/år framgent.

Igår träffade jag Länsstyrelsen och landshövding Magdalena Andersson för att prata om Umeås utveckling och specifikt byggandet. 

Det var ett  mycket bra samtal i vilket vi bl a konstaterade att det finns en del lagstiftning som måste förändras för att snabba på byggandet. Det handlar främst om dagens lagstiftning kring buller och strandskydd som sätter krokben för oss. Dessa lagstiftningar kommer med dagens utformning att vara negativa för oss och i allra högsta grad påverka bebyggelse t ex på Ön.

Det är mycket viktigt att vi i kommunen har en bra dialog med länstyrelsen för att vi i god takt ska komma fram i den fortsatta utvecklingen av Umeå.

.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>