Vänsterpartiet sviker välfärden

Scharinska_2Idag beslutade vi på kommunstyrelsens arbetsutskott att lägga ut Scharinska villan på den öppna marknaden för försäljning.

Vi har undersökt alla möjligheter att behålla denna kulturhistoriska byggnad i kommunens ägo men inte hittat någon lösning. Vi har tillfrågat samtliga verksamheter inom kommunen om de har intresse av fastighetens lokaler men ingen har anmält sitt intresse. Vi har erbjudit AB Bostaden att köpa fastigheten men de tackade nyligen nej till ett förvärv.

I kommunen har vi ett principbeslut om att sälja de fastigheter som vi inte nyttjar. I dag har kommunen en kostnad för outnyttjade lokaler kring 22 miljoner kronor. Det är dålig hushållning med skattebetalarnas pengar. Vi kan inte behålla Scharinska villan i kommunal ägo då det inte inom  kommunen finns behov av dess lokaler- det är inte ekonomiskt försvarbart. Vi Socialdemokrater vill inte ta resurser från våra verksamheter som vård, skola och omsorg för att finansiera en fastighet, om än av kulturhistoriskt värde.

Det är med stor förvåning jag noterar att Vänsterpartiet hellre lägger pengar på en byggnad än till våra välfärdsverksamheter. Vänsterpartiets gruppledare Ulrika Edman säger i Västerbottensnytt ”Socialdemokraterna och Miljöpartiet sviker Scharinska”. Jag kontrar med att Vänsterpartiet sviker välfärden. Politik handlar i mångt och mycket om att prioritera. I detta läge prioriterar vi Socialdemokrater barnen, de äldre och de som är i behov av omsorg före en byggnad.

 

.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.