Infrastrukturen viktig i Umeåregionen

Igår genomförde vi möte med Umeåregionen i Robertsfors. Det var ett intressant möte där vi fördjupade oss i infrastrukturen i Umeåregionen.

En av de viktigaste frågorna var hur vi ska kunna utveckla infrastrukturen i öst västlig riktning. Vi var överrens om att en ny färja är en förutsättning för att transporterna ska kunna utvecklas i öst västlig riktning. På sikt är det en oerhört stor möjlighet men även en förutsättning för att företag ska kunna finnas kvar i Umeåregionen då varor måste kunna transporteras ut ur regionen.

Vi kommer att ta fram ett gemensamt strategiskt dokument inom ramen för Umeåregionen som tar sikte på mer infrastruktur i regionen. Det är oerhört viktigt att vi är överrens om tagen i Umeåregionen i denna viktiga fråga.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>