150 miljoner till gymnasiets introduktionsprogram

Regeringen förstärker gymnasieskolans introduktionsprogram med 150 miljoner kronor i vårändringsbudgeten för 2017. Det är bra!

Just Introduktionsprogrammen är mycket viktiga för att obehöriga elever ska kunna nå behörighet till ett nationellt program. Och vi vet att antalet elever i introduktionsprogram har ökat kraftigt de senaste åren. Satsningen görs för att fler elever i introduktionsprogrammen ska bli behöriga till ett nationellt program i gymnasieskolan.

Det är idag oerhört viktigt att ha en gymnasieutbildning för att kunna bli självständig och etablera sig i arbetslivet. Vi kan genom statistiken konstatera att de ungdomar som fastnar i arbetslöshet är de som saknar  gymnasieutbildning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>