220 studentlägenheter på Tomtebo, Älvdansen.

Av , , Bli först att kommentera 8

Älvdansen

 

Inom kort är det byggstart för över 220 studentlägenheter på kvarteret Älvdansen på Tomtebo. Inflyttning är planerad till vårterminen 2019.

Jag är mycket glad över att det nu tillskapas fler studentbostäder och att en ny aktör kommer till Umeå för att vara en del av vår utveckling.  Vi har politiskt beslutat om tilldelning av mark till företaget för att snabbt komma igång med byggnationer av studentbostäder.

Fredrik Engberg från Ledstången menar att valet av Umeå beror på att vi är en växande stad med stora möjligheter och fördelar. De ser detta som starten på ett långsiktigt engagemang i Umeå och har uttryckt att de är intresserade av både bostadsprojekt och samhällsfastigheter. Det är fantastiskt roligt att höra att vi är en attraktiv kommun för entreprenörer att etablera sig i.

Projektet initierades av entreprenören Joakim Genetay och arkitektbyrån DAP och Selbergs Entreprenad i Umeå AB har upphandlats som totalentreprenör.

 

Stort intresse för Holmsunds utveckling

Av , , Bli först att kommentera 3

IMG_1749Igår gästade jag Holmsunds S-förening som bjöd in till offentligt möte om Holmsunds utveckling. Intresset var stort! Ett 120-tal Holmsundsbor deltog i diskussionen under kvällen.

Vi pratade om Leif Danielssons projekt Skärgårdsstaden, vi pratade om utvecklingen på Hillskär som även löser problemen med järnvägsövergången vid Skärgårdsskolan. Vi pratade även om hamnens utvecklingspotential och vikten av färjan och därmed Midway Alignment.

Jag fick med mig många synpunkter och tankar från mötet. Det handlade om allt från vikten av bra kommunikationer, om att med utvecklingen krävs en tidig planering av såväl förskolor, skolor, idrottshall som servicehus och äldreboenden. Jag fick även tips och frågor om andra platser i Holmsund som kan bebyggas.

Nytt för mig var när en universitetsanställd berättade att hennes studenter från olika platser i landet uppskattar Holmsund. Dess närhet till såväl stan som skog och skärgård. Att de gärna bosätter sig i Holmsund såväl under studietiden som senare för familjebildning.

Holmsund har sannerligen en stor utvecklingspotential! Tack för ett fantastiskt bra möte Holmsund!