Satsningen i Lycksele är bra för hela vår arbetsmarknadsregion

mikaelsjobergportrattalmedalenI går var en stor dag för Lycksele och för hela vår arbetsmarknadsregion. Arbetsförmedlingen avslöjade igår att de planerar att öppna en kundtjänst i Lycksele kommun vilket kommer att innebära upp till 100 nya arbetstillfällen i Lycksele. Ambitionen är att verksamheten ska vara fullt utbyggd 2018. Grattis Lycksele och grattis till hela vår arbetsmarknadsregion!

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg (se bild) uttrycker att AF genom etableringen vill bidra till den regionala och lokala utvecklingen i Västerbottens inland. Han nämner även att globaliseringen och digitaliseringen skapar nya förutsättningar att bedriva en verksamhet utanför de traditionella tillväxtområdena. På sikt kommer kvinnor och män i hela landet att erbjudas en grundläggande förmedlingsservice som omfattar matchning, coachning, uppföljning av arbetssökande och allmänt stöd i arbetssökandet.

Arbetsförmedlingens satsning är mycket god politik och kommer att gynna hela vår arbetsmarknadsregion. Umeå kan genom universitetet bidra med akademiskt utbildad arbetskraft och våra gemensamma utvecklingsplaner för Blå vägen med att skapa en stark tillväxtkorridor kring E12 inom Västerbotten ligger i och med detta än mer rätt i tiden.

Jag glädes tillsammans med Lycksele och hela Västerbotten för satsningen som Arbetsförmedlingen nu gör i Lycksele.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.