Mötesplats Stöcke

StöckeUmeå kommun har beviljat utvecklingsmedel till Stöckebygdens utveckling EF för en förstudie av Mötesplats Stöcke. Beviljade medel ska finansiera en projektledare som under hösten och vintern 2017/18 ska arbeta med bl a samverkansfrågor, utreda hållbart byggande, genomföra finansieringsarbete samt upprätta budget och affärsplan.

Föreningens långsiktiga mål är att under kommande år skapa en samlingspunkt för boende och besökande i Stöcke och kringliggande byar i form av service, idrottshall, ungdomsgård, verkstad, gruppträning, café/restaurang med mera. Satsningarna förväntas även leda till ett antal nya arbetstillfällen.

Stöcke har en positiv befolkningsutveckling, andelen inflyttade barnfamiljer ökar och medelåldern sjunker. Vi kan konstatera att det idag saknas naturliga mötesplatser för de boende i Stöcke. Jag är glad över föreningens initiativ och arbete. Det är bybor som tillsammans vill skapa en mötesplats mitt i byn. Lokala initiativ som detta är verkligen inspirerande. På bilden ses Maria Forsner från Mötesplats Stöcke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.