Medborgardialog på Carlshem

Carlshem3Heimstaden4

 

 

 

 

 

 

 

 

I går hade Gimonäs-Carlshems S-förening ett öppet möte med temat ”Vad händer i vår stadsdel?” Inbjudna gäster var Bostadens VD Jerker Eriksson och dess ordförande Bernt Andersson (S) som berättade om Bostadens utvecklingsplaner i Umeå med fokus på boende för äldre. De kunde berätta att AB Bostaden aldrig har haft så mycket utvecklingsprojekt igång tidigare som de har nu. Även Heimstaden var inbjudna och representerades av dess VD Patrik Hall och Claes Westin. De berättade om den nya aktörens planer och svarade på frågor. Lokalen var fullsatt och diskussionen spänstig.

Heimstaden VD Patrik Hall svarade på medborgarnas frågor om allt från om hyreskontrakten från Bostaden kommer att gälla även inom Heimstaden (vilket de kommer att göra, inga nya kontrakt behöver skrivas) till om studenterna även fortsättningsvis kommer att ha 10 månaders hyra (vilket de kommer att ha även inom Heimstaden). Påståenden om lyxrenoveringar och kraftigt höjda hyror avisades av Heimstaden. De menar att all renovering som blir nödvändig kommer att göras i dialog med de boende.

Heimstadens VD Patrik Hall informerade även om det seniorboende/äldreboende som de vill bygga på fd ICA-träff tomten bredvid kyrkan och visade en skiss på hur det skulle kunna komma att se ut. Se bild ovan. Janne Westling från S-föreningen som drivit frågan om ett seniorboende på området under många år har ett samordningsansvar och kommer att fortsätta dialogen med Heimstaden och intressenter till seniorboende/äldreboende..

Det var ett mycket bra möte med mycket information från de inbjudna gästerna och en hel del frågor från åhörarna. Även Folkinitiativet fanns på plats med en grupp representanter som uttryckte sitt missnöje med avyttringen genom en rad frågor och inlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.