Gör som LO, lämna Nordea!

LOLO flyttar sina cirka 800 miljoner från Nordea efter banken beslutat att flytta huvudkontoret till Helsingfors. LO:s styrelse har nu tillsatt en utredning för att bytet ska vara klokt och ansvarsfullt. Jag tycker att LO gör rätt i att lämna Nordea. De visar ansvar.

Under bankkrisen 1990-94 köptes Nordea av staten för att förhindra banken att gå omkull. Vi skattebetalare stoppade via staten in 65 miljarder i affären. Bankens värde beräknades till ca 30 miljarder så vi skattebetalare pumpade in ca 35 miljarder kronor för att rädda Nordea. Vi har alltså gemensamt -genom våra skattepengar- räddat Nordea undan konkurs under bankkrisen och det tack vi skattebetalare nu får är alltså att Nordea lämna Sverige. Trots det stora överskott -ca 40 miljarder- kronor som banken gör.

-Gör som LO lämna Nordea!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>