Skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare borta 2020

I dag kom sannerligen ett gott besked. Regeringen sänker skatten för pensionärer ännu mer och snabbare än vad man tidigare aviserat. Nu fördubblar den S-ledda regeringen satsningen för 2018. Skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare ska vara helt borta till 2020.

Det är naturligtvis inte rimligt att man på pension -som är uppskjuten lön- ska betala högre skatt än på lön.

Den 1 januari 2018 sänks skatten med upp till 5 000 kronor per år för 75 procent av alla personer över 65 år. Detta kommer att vara en del av regeringens budgetproposition för 2018. Jag är oerhört glad över att regeringen nu tar bort denna orättvisa till 2020.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>