Riksdagen är ingen cirkus

riksdagenTvå S-ministrar har redan avgått efter att skandalen inom Transportsstyrelsen uppdagades. Försvarsminister Peter Hultquist har sedan före sommaren ett misstroende hängandes över sig och igår riktade SD även misstroende mot statsministern.

SD menar att Stefan Löfven inte har tagit sitt ansvar som ledare och att han inte insett allvaret med IT-skandalen på Transportstyrelsen. Med tanke på de uppgifter som framkommit kring IT-skandalen är SDs agerande igår mycket märkligt. Jag misstänker att syftet endast är framställa politiken som en cirkus och att genom detta öka politikerföraktet för egen vinnings skull.

Vi vet att regeringen Reinfeldt redan i maj 2011 uttryckte i en skrivelse att ”det är önskvärt att en större del av myndigheternas it-behov tillfredsställs med hjälp av outsourcing”. Vi vet att upphandlingen började 2014 under alliansregeringen. I går redovisade dessutom DN nya uppgifter om att avstegen från IT säkerheten inom Transportsstyrelsen gjordes redan 2014 under alliansensregeringen med Catharina Elmsäter Svärd (M) som ansvarig minister. Då 2014 var det Carola Gunnarsson (C) som var ordförande i Transportstyrelsen.

Trots dessa nya uppgifter riktade alltså Sverigedemokraterna misstroende mot statsministern samma dag. SD får nog finna sig i att om de vill göra rikspolitiken till en cirkus kommer de inte att vara någonting annat än cirkusens pajasar.

Vi måste naturligtvis få reda på vad som hänt och vart ansvaret ligger – låt KU arbeta- innan ansvar utkrävs och kompetenta och duktiga människor tvingas lämna viktiga uppdrag. Detta måste gälla för alla oavsett politisk hemvist.

I morgon kl 09.00 kommer omröstningen om misstroende mot statsminister Stefan Löfven att genomföras. SD verkar dock inte få något stöd av allianspartierna i omröstningen. Jag hoppas verkligen att det stämmer. Politik är ingen underhållning och ingen cirkus. Politik är viktig, seriös och ger oss vår nutid och framtid. Vi får aldrig tillåta att pajasar försöker ta över politiken och göra den till en cirkus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>