J18 VM i hockey spelas i Umeå och Ö-vik 2019

C0EBEE8D-EBF4-4649-80A2-B119E11AD264Nu är det klart!

Umeå och Örnsköldsvik står som värd för J18 VM i hockey 2019. Det är naturligtvis stort och spännande att kunna erbjuda umeåborna och tillresta J18 hockey på högsta internationella nivå. 

Intresset för juniorhockey växer sig starkare i landet och och vi är glada över att Svenska Ishockeyförbundet idag kunde presentera Örnsköldsvik och Umeå som arrangörer när J18-VM spelas på hemmaplan 2019. Det är naturligtvis ett lyft för hockeyn i regionen. Såväl Umeå som Örnsköldsvik har starka ishockeytraditioner och hos oss finns intresset för sporten hos allmänheten.

I Umeå finns en väl utvecklad skol- och gymnasiehocket som leds av Björklövens Joakim Engström och Alexander Hellström. Utöver det har vi Idrottshögskolan vid Umeå universiter som är ett av riksidrottsförbundets riksidrottsuniversitet med väl utvecklade system för kombinationen elitidrott och studier.

Att vi tillsammans får detta arrangemang är ännu ett bevis för att våra kommuner arbetar bra tillsammans. Evenemanget kommer att ytterligare stärka vår gemensamma arbetsmarknadsregion och skapa nya utvecklingsmöjligheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>