Stora Birk handelsområde behöver struktureras

Stora BirkVi är i kommunen på gång med att göra en översyn av Översiktsplanen kring I20- området fram till Greenzone på Ersboda. Efter att jag i veckan har träffat handlare på Ersboda/Mariedal och centrumledaren för stora Birk handelsområde Lotta Weinehall.menar jag att även det området bör ingå i översynen. Det var ett mycket bra möte med handlarna och centrumledaren där många kloka synpunkter och idéer kom fram.

Jag kan konstatera att det finns stora behov av att strukturera upp området. Vi behöver se över trafikflödena för Ersbodaområdet och separera godsflöden och andra trafikanter.Godstransporterna måste kunna ta sig fram utan att det skapas trafikstockning för andra trafikanter.

Jag har därför idag resonerat med tjänstemännen och givit dem i uppdrag att göra en fördjupning av Ersboda gällande trafik och flöden

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>