IMG_0214

Tillförordnad stadsdirektör utsedd

Det gläder mig att vi i kommunstyrelsen i dag har kunnat utse Margaretha Alfredsson, samhällsbyggnadsdirektör, till tillförordnad stadsdirektör från och med den 14 mars.

Det ska bli en ynnest att arbeta sida vid sida med henne! Margaretha Alfredsson är helt rätt person för uppdraget. Hon besitter en oerhörd kompetens och omfattande erfarenhet efter att ha arbetat för Umeå kommun sedan 1999. Hon har under denna tid byggt upp ett stort förtroende i den kommunala organisationen. Med henne vid rodret kan vi alla känna lugn inför vårens arbete med organisatoriska förändringar i kommunen.

Beslutet föregicks av att jag under dagen träffat facket som var nöjda med förslaget på tillförordnad stadsdirektör. Därefter hade vi sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott för att därefter slutligen besluta om att utse Margaretha under kommunstyrelsens möte under eftermiddagen.

Det är också glädjande att vi kunnat utse Mikael Öhlund, vd för Umeå Kommunföretag AB, till att ingå i kommunens ledningsgrupp som ett stöd för att stärka samspelet i kommunkoncernen.

Både Margaretha och Mikael har en bred erfarenhet och jag ser stora fördelar med en tydligare koppling mellan kommunen och kommunföretagen.

Margaretha kommer att vara verksam tills dess att en ny ordinarie stadsdirektör har tillsatts. Vi har inlett rekryteringsarbetet och jag kommer att ingå i rekryteringsledningen tillsammans med fackliga företrädare, Anders Ågren (vice ordförande i kommunstyrelsen) och personalchefen. Facket kommer att vara delaktigt i utformandet av den kravprofil som ska vara vägledande för tjänstetillsättningen.

Vi befinner oss nu i ett skede där stöd med rekryteringen ska upphandlas av en rekryteringsfirma. En ny stadsdirektör väntas kunna tillsättas tidigast om sex månader.

Margaretha efterträder Jonas Jonsson som slutar som stadsdirektör efter fyra års fantastiskt arbete. Jag önskar honom varmt lycka till inför de nya utmaningar han har framför sig!

Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>