40452345_10155870138204010_3854071843455500288_n

Västerbottens-Kurirens valdebatt

I går gick Västerbottens-Kurirens sista valdebatt av stapeln på Rex i centrala Umeå. Det blev en spänstig debatt där skillnaderna i partiernas program inför kommunvalet blev tydliga. Den stora konflikten står mellan fortsatta investeringar i välfärden och skattesänkningar.

Jag och socialdemokraterna ser att välfärdens behov i Umeå är stora. 4 500 barn och unga ska in i förskolan, grundskolan och gymnasiet de närmsta tio åren. För att garantera goda skolresultat och en jämlik utbildning måste vi fortsätta investera i välfärden.

Då går det inte att sänka kommunalskatten med 284 miljoner som Moderaterna i Umeå vill. Det motsvarar 2 000 heltidsplatser i förskolan, inklusive lokalkostnad, måltider m.m. eller 530 utbildningsplatser i grundskolan.

Eftersom alla partier i fullmäktige deltog i debatten fick inte alla partier komma till tals under alla ämnen. Inför debatten fick varje parti presentera ett vallöfte. Dessa vallöften blev sedan debattens ämnen.

Jag fick debattera Vänsterpartiets vallöfte, Liberalernas och Centerpartiets. Därutöver fick jag presentera vårt stora vallöfte: rätt till heltid för alla tillsvidareanställda inom Umeå kommun.

Jag kommer att presentera vår syn på de frågor jag fick tillfälle att debattera i ett antal blogginlägg de närmsta dagarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>