En reflektion ur livet....

It's my life

2-dagars folkrace i Övik!

Hej alla 🙂

Nu är tanken att jag ska börja rapportera och blogga om något mer okänt för de flesta, just att vara på andra sidan regelboken och utövandet av motorsport.

Själv är jag en så kallad A-licensierad tävlingsledare, vilket kort å gott innebär högsta utbildningsklass inom tävlingsledarsidan. Detta har jag då även kompletterat med en domar/tävlingskontrollantutbildning, vilket innebär att jag får sitta med i domarjuryn eller fungerar som enskild domare på folkracetävlingar.

Normaltakt att utbilda sig till A-licens är nog cirka 3-5 år beroende på hur engagerad man är att ta på sig uppdrag inom motorsport. Själv tog jag A-licensen på 2 år, eftersom jag även jagade uppdrag som tävlingsledare i andra föreningar än min egen i Lycksele.

Att bli domare eller tävlingskontrollant betyder att du börjar få uppdrag från andra klubbar, eftersom vårt regelverk säger att man inte får ha den typen av funktionärer från hemmaklubben. Detta innebär då att man under sommarhalvåret är rätt mkt ute å flänger på helgerna.

I helgen börjar 2-dagars folkrace i Ö-vik, med över 150 startande bilar. Detta är en enormt stor tävling för att vara i här uppe. I regel ligger tävlingarna på cirka 70-80 startande i normalfallet. hos oss i inlandet.

På denna tävling skall jag fungera som tävlingskontrollant, vilket kort innebär att jag ska bedöma förarnas körning. Att stävja ful och ojust körning, samtidigt som jag ska hålla koll på mycket annat under heaten. Det ska alltså delas ut observations och svart flagg, i ett fåtal får man hoppas….

Vi börjar kl 10 på lördag, så kom och kika om du vill 🙂
Mer information finns på: http://www.ornskoldsvikmk.se

Jag återkommer med rapport från tävlingen 🙂

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.