En reflektion ur livet....

It's my life

Big Brother 2011

Hej alla där ute!

Hör ni till skaran människor som inte följt och sett Big Brother i år, då tillhör ni garanterat majoriteten. Big Brother är en mycket omtalad dokusåpa/realityshow, där man kastat in 17 personer av olika bakgrund i ett litet hus.

Allt efter tiden går ska personerna i huset nominera 2 st personer dom vill ha ut ur huset. Sedan är det upp till tittarna att ringa och rösta på vem man vill ha kvar i huset varje söndag.

Många rasar kritiskt över programmet, som kan ses som förnedrande och psykiskt nedbrytande. Visst, det stämmer till stor del….men kan även ses som ett socialt/psykologiskt experiment. Hur fungerar människor i grupp, när man bara kastar in dom i ett litet hus utan kontakt med omvärlden.

Personligen tycker jag det är väldigt intressant, eftersom jag själv är intresserad av psykologi. Att just få studera hur människor påverkas och reagerar mot andra okända människor.

Ikväll är vi på sista veckan av programmet, och i söndags var dom 5 deltagare kvar. Det var Simon, Peter, Martin, Sara och Christian som var nervösa i direktsändning. Dock var Martin immun, eftersom han vunnit massa uppdrag under veckan som gått.

Simon Danielsson, från Umeå, deltager och satt som en av 4 nominerade i söndagens program. Klart blev att Christian fick lämna, och att Peter gått vidare till sista veckans final. Sara och Simon fick ovetande tro att dom också var vidare till final, men då släpptes bomben idag. En av dessa två personer måste lämna Big Brother ikväll, baserat på söndagens resultat. Big Brother har alltså gjort en luring, vilket togs rätt hårt under dagen.

Därför hoppas jag verkligen idag att Sara är den som får lämna, till fördel  av "vår" norrlänning Simon. Den enda norrlänning som deltagit i årets program.

Så kl 20.00 då kommer domen, gissa om man sitter och håller tummarna….ja 🙂

/Johan

 

Simon Danielsson, 29, Umeå

Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.