Här&nu

Funderingar kring sånt som händer - och inte

Kvinnor smartare än män!

Det känns motigt att behöva erkänna det, men nu är det nog bevisat – kvinnor ÄR smartare än män!! I SVT Pejls analys av de politiska sympatierna visar det sig att kvinnor tydligt tenderar att prioritera ämnesområden som välfärd och miljö, medan männen bryr sig mer om skatter och ekonomi.

I en kort intervjusnutt i Agenda säger en backslickad spoling något urbota korkat i stil med att ett visst parti "…sysslar med frågor som inte berör oss unga män…" – och så exemplifierar han det med med att det gäller sådan som miljö och jämställdhet…

Sedan tidigare vet vi ju att tjejer numera har klart högre betyg i skolan än sina manliga klasskompisar och vi vet också att det är tjejerna som dominerar inom unviversitet och högskolor. Visserligen håller männen fortfarande sina urgamla – eller nedärvda – maktpositioner i näringslivet och i allt väsentligt fortfarande också inom politiken, men sannolikt är det bara en tidsfråga innan maktskiftet blir synligt även här. Och med tanke på vad unga kvinnor resp unga män tycks stå för och vara intresserade av, så är det nog bäst som sker – vårt samhälle behöver knappast mer av egoism och materialism, utan mer av solidaritet och jämställdhet.

Så, ni stekare på Stureplan och ni skoternissar i barrskogsbältets glesbygder – se upp, snart kommer tjejerna och tar över! 

Kolla gärna inslaget SVT:s Agenda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>