Stefan Löfden torgför Centeridé

Jag såg i dagens (20 februari 2012) ett inslag i Rapport, där journalisten föjde Stefan Löfden på ett studiebesök på Karolinska. Löfden skulle nu fara runt i landet och beundra spetsteknik, och samtidigt verka för att det ska skapas riskkapital till innovatörer och entreprenörer som hade goda idéer.

Det är ju alldeles utmärkt! Men han är ju vald till ledare för Socialdemokraterna, och så för han hela argumentationen som om han vore ledare för Centerpartiet! Inlandsinnovationen är ett Centerinitiativ som Riksdagen antagit. Det ger 2 miljarder kronor ( 2 000 000 000:- )i medel för riskkapitalbolaget Inlandsinnovationen AB, med säte i Östersund. Men det skedda ger mig anledning till ett par reflexioner:

1) Även om Löfden inte sitter i Riksdagen bör han lika väl som jag, ej heller riksdagsman, vara medveten om så banbrytande beslut av den lagstiftande församlingen.

2) Inlandsinnovationen AB är alldeles för tyst, och det gäller också Centerpartiet och Alliansen. Varför propagerar vi inte för dessa medel bland kursdeltagare i "Starta Eget", i alla möten vi har med de olika företagarorganisationern, i Rotarykretsar mm, så att pengarna kommer i omlopp och gör nytta!

3) Utöver inlandet kan jag ju inse att riskkapital kan behövas även på annat håll. Utökning av verksamheten kan jag ju tänka mig, men det får inte urholka den ursprunliga tanken att medlen också är ett stöd till just utveckling av inlandet, från Torsby och norrut

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.