Träningen flyter på men vad håller Umepolisen på med?

Träningen har gått bra den senaste veckan och fick ett rejält långpass löpning idag på 34km efter två varv på samma bana som Umeälvsloppet kommer att gå 2010. Första upplagan av löptävlingen som jag höll i med hjälp av klubbkompisarna i Stöcke TS Järnet för två veckor sedan blev uppskattad vilket var väldigt roligt så vi har bestämt att köra även nästa år. En liten förändring blir att start o mål förläggs till Broparken och så blir det ett varv runt Grytan på Bölesholmarna vilket gör att totala sträcklängden blir den samma, 17km.

Vad som hände efter löppasset var mindre roligt. Någon idiot hade hittat ett vajerlås på marken och låst fast min cykel i en stolpe med det. En snäll dam som bodde intill på Brogatan lät mig låna telefonen så jag kunde ringa polisen och be om hjälp. Tänkte om de kom förbi med en bultsax så borde det vara snabbt fixat. Tjejen på ledningscentralen sa att det inte fanns någon ledig patrull för tillfället men de skulle skicka en så fort som möjligt. Jag nämnde att  jag hade varit ute och sprungit och hade ingen möjlighet att ta mig hem eftersom jag varken hade pengar eller telefon med mig. Bor på Umedalen vilket är en bra bit bort och hade inte lust att springa mer än de avklarade 34km. Fyller år idag till råge på allt och skulle hemskt gärna komma hem eftersom mina föräldrar var på ingång för att uppvakta mig.

Efter ha väntat i en timme på att någon polispatrull skulle dyka upp och blivit lite nedkyld trots att jag hade en extra överdragsjacka med mig så började jag tappa tålamodet. Ringde på igen hos den snälla damen och fick låna en tång med en enkel avbitare. Denna var inte lämplig att försöka få upp ett vajerlås men eftersom jag inte hade något bättre för mig så började jag bearbeta låset. Några förbipasserande stannade till och tittade lite misstänksamt på mig och jag tänkte att om någon ringer och polisanmäler en pågående cykelstöld så kanske det går fortare att få dit polisen!?

Nästan en timme senare när jag började vara nära att få av den flätade vajern så ser jag en polisbil kommande efter Storgatan. Jag reser mig upp och börjar vinka till den när jag ser att den inte svänger in på Brogatan men till ingen nytta för den glider förbi och svänger höger ut på E4:an. Har det inte fått vetskap om att jag vill ha hjälp!? Får till slut av vajern och cyklar hem trött, hungrig, kall och förbannad. Ringer polisen när jag kommer hem och får prata med vakthavande befäl Nilsson. Jag säger att jag vill ha en förklaring till att ingen patrull kom förbi? Får svar av Nilsson att det handlar om prioritering av ärende och att fara för liv och hälsa går före. Klockan var ca 12:50 när jag ringde och jag säger att jag har svårt att tro att det är så många ärenden mitt på en lördag för tusan!? Jo, tydligen var hans skärm full av inkomna rapporter och att den förbipasserande patrullen säkert hade ett annat uppdrag och ingen vetskap om att jag befann mig där jag var. Enda allvarliga polisärendet åtminstone värt att nämnas i tidningen var en misshandel kl 14:40 och det var nästan två timmar efter min anmälan!

Man har bott här i stan hela sitt liv första gången man ringer och ber polisen om hjälp så blir man totalt ignorerad. Droppen är om man skulle bli förkyld och missa viktig träning inför Ironman. Förbannat besviken måste jag säga att jag är. 🙁

Hur som helst så kom mina föräldrar förbi senare på kvällen och fikade lite. Min kollega Ian från jobbet kom också förbi med sin son Connor och vi kunde se Manchester United besegra Tottenham med 3-1 vilket var skoj för man är ju United-fan sedan mitten på 70-talet. 🙂 Jag trodde faktiskt jag var deras största supporter här i stan men det visade sig finnas en ännu större fan på mitt jobb för Ian som flyttade hit för drygt 15 år sedan från England är helt galen i United! 🙂 Han är mer eller mindre uppväxt på Old Trafford dit hans far tog han när han var barn och för en engelsman är fotboll något större och viktigare än många i det här landet kan föreställa sig.

Nu blir det att se Notre Dame mot Michigan i college football innan man avrundar lördagkvällen. I morgonkväll spelar San Francisco 49’ers den första matchen i årets NFL-säsong mot Super Bowl-finalisten Arizona Cardinals. Om engelsk fotboll är kul att se är NFL ännu roligare tycker jag och större 49’ers-fan än mig går inte att hitta i Umeå, punkt slut. 🙂

 

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.