Cykelkäk i Vindeln

Tog ledigt från jobbet idag och gav mig iväg på en långtur i värmen på min Cannondale efter E12:an till Hednäs och sedan över till 363:an för matstopp i Vindeln. I sommar har det blivit ett åtskilligt antal stopp på mitt favoritställe Café Mjölnaren i Kvarnenområdet nere vid Renforsen (där min farfar flottade timmer för ca 90 år sedan). Nu har de stängt för säsongen så jag var tvungen att försöka hitta något annat ställe.

Farsan tipsade om ett fik mitt i samhället och jag hittade Vindelnbagar’n efter funderat först ett tag utanför en Kinarestaurang. Konstigt, när man är på träningsläger utomlands är man inte blyg för att klampa in på nästan vilken restaurang som helst i cykelskor och med lite svettiga kläder men här hemma tänker man sig för vart man väcker minst uppmärksamhet innan man går in. Hursomhaver så blev det konditoriet men hittade inte så mycket matnyttigt bland alla tårtorna och bakelserna. Bagarn kunde dock fixa fram en köttbullemacka och jag beställde två eftersom det börjat kurra i magen efter de 8 milen jag hade kört.

Höll på tuppa av när jag skulle till att betala för notan stannade på 114:- med en 50cl läsk till! Funderade på vad 4 små rätter hade kostat på Kina-stället, knappast mer. Nä, tacka vet jag Mjölnarens priser!

Sedan blev det järnet hem via Rödåsel eftersom asfalten efter 363:an förbi Rödåbygden är för grov och det blir för mycket vibrationer. Då viker man mycket hellre in på byavägen i Rödånäs som tar en förbi min fars barndomshem i Rödåsel och Hundsjön där jag lärde mig simma när jag var 5 år, alltså för ca 100 år sedan! 😉

Kom hem ca 25 minuter före det var dags för träningstävlingen Backen Duathlon så det vara bara att byta lite kläder och ge sig iväg igen. Min kompis Jockes kids ville vara med så jag fick lägga en kortare bana till Erik och Oscar. Karin stod över den här gången och ägnade sig istället åt att kicka farsans ass, bokstavligen talat. =)

Erik och Oscar tog i ordentligt efter pappa hotat med städning av huset om någon skulle ta det piano. 🙂

Fyra vuxna ställde upp och roligt att alla persade totalt ikväll, nog för att det var bara två som tävlat tidigare på samma bana. Själv så sprang man med i början för att sedan följa Oscar så han skulle hitta rätt. Fick ta i rätt bra för att hänga med när Oscar bytte till cykel så man fick sig ett bra löppass på ca 7km också efter 13,5 mil på cykel, idag.

10 mil i söndags blev det plus lite filmning under Umemilen och igår så simmade man en timme med IKSU-gänget. Känns bra nu med formen i antågande och vaderna som krånglat lite känns nu hur bra som helst efter Gåth-Axel Jonssons kraftfulla massage förra veckan.

Btw, 49’ers slog Cardinals i söndags och fick en bra start på säsongen, Synd att vi inte hinner se någon match under Hawaii-resan men det var nära för vi är i SF dagen före de möter Rams den 3:e oktober. Kanske man får svänga förbi Candlestick Park och köra lite tailgating med hardcore fansen en dag före kick-off? 😉

114 spänn för det här. (Läsa tidningen var dock gratis :-)

Någon som vet vart det här trollet är placerat?

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.