30*100m

Hade slut på frukost i morse så det blev att handla på macken vid Sandåkern på väg till jobbet med min gamla Merida extreme som jag numera använder som stadsracer.

Finns en grupp som försöker få fler att cykla till och från jobbet och som startade en tävling i milantal för 6-mannalag kallad Pedal to Medal. En kille på jobbet värvade mig till ett lag och det passar ju bra när man ligger i hårdträning inför the Ironman. 🙂 Finns samtidigt en annan tävling på GE globalt där det gäller att motionera, äta frukt o grönt samt ge fan i tobak som gäller i september och som min jobbarkompis Linda värvade mig till. Satte upp som mål att jag skulle snitta 3 timmar per dag och det är nästan vad jag kommit upp i de två första veckorna och som jag bör överstiga denna vecka.

4:40 igår och ca: 3:30 idag efter 1 timmes löpning på SM-spåret, Gammlia plus en extra sväng före 1:30 simträning med Järnet. Jag brukar se till att vi har simpass att hålla och idag var det totalt 30st*100m frisim som gällde plus lite mer. 1 timmes lite lugnare cykling för att ta sig mellan de olika ställena landade jag på idag.

Imorgon blir det Kettlebells-träning med Mats och Lennart på jobbet vilket är en suveränt bra styrketräning som även ser till att man får bra puls och rejält svettig blir man. Min kompis Jocke gav mig min första i 40-års present ifjol, en 20kg och sen har jag själv köpt en 16kg och en 12kg. Har lite svårt för att ta mig till gym men cirkelträningen som vi kör med 5* 30 sekunder med olika övningar innan man vilar 1 minut för att sedan köra detta 5 reps är bra på alla sätt o vis. Speciellt viktigt att träna ryggslutet så man orkar ligga i tempoställning på cykeln i 18 mil på Hawaii och det tränar man bäst med svingar.

Här står det lite fakta om tävlingen

Ha det!

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Mats

    Bra skit med kettlebell. Jag och Lennart har inte kommit igång utan dig dock. Två gånger har jag kört själv, då med fixt antal reps (20 snatches per arm, 30 svingar, trettio halos, 30 amerikanska svin, 40 handtohand) utan vila, fyra gånger. Det känns duktigt i underarmarna och (kors)ryggen kan jag säga eftersom seten blir närmare 4 minuter långa. Jag har vart på Kreta en vecka och drog på mig en förkylning strax innan. Den har inte släppt än :/

    Men snart så 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.