Sista träningsdagen före avresan

Blev en runda på SM-spåret i Stadsliden idag efter jobbet och sedan simträning med Järnet. Lyckades vricka samma fot som jag stukade ordentligt för några veckor sedan och det gjorde ont så förb…at. Som tur gick det över ganska fort och jag knöt skon hårt som tusan efter det för att minimera ev. svullnad. Är lite skör i högra fotleden så det här var nog sista terränglöpningen före tävlingen. 

Kändes bra på simträningen med de sedvanliga krampkänningarna i vaderna mot slutet. Höger vad krampade så pass mycket att jag var tvungen att stanna mitt på en längd, Stukningen av fotleden gör att man spänner sig lite i mer i vaden för att kompensera på något vänster.

Började packa senare på kvällen när jag till sist kom hem. Mycket grejor ska med och jag försöker packa allt utom cykeln som jag tänker ta imorgon.

Något som är inspirerande är allt folk som frågar mig om tävlingen och en sak som är säker är att Hawaii Ironman är något som nästan gemene man känner till. Verkar vara många som vill att det ska gå bra för mig och ett som är säkert att jag kommer tänka på det när det börjar kännas tungt. Det kommer att bli min hittills största utmaning i min idrottskarriär eftersom det kommer vara varmare än vad jag är van vid samt att saknaden av vegetation utmed cykelbanan gör att det med stor sannolikhet kommer att blåsa ordentligt också. Sist men inte minst så är både cykel- och löp-banorna rätt kuperade. Att bli en Ironman ska inte vara en dans på rosor tänkte nog de tre "galningarna" som kom på tävlingen 1977 🙂

Ironman är lite speciellt för man kan vara i kanonform när man startar men det är så många faktorer som spelar in vilket resultat det blir. Man måste fylla på lagomt mycket av sportdryck och powerbars så man har energin som krävs ör att ta sig i mål samtidigt som magen ska klara av allt. I Bolton på Ironman UK så var jag faktiskt lite hungrig när jag skulle börja springa vilket givetvis inte alls var bra. Fick äta många bananer under löpningen då man egentligen strävar efter att klara sig på energigels, sportdryck och vatten.

Tar en träningsfri dag imorgon så man är inte är nedkörd på de långa flygresorna. Har gjort bort mig några ggr förut när man sista dagen på träningsläger i Spanien kört stenhårt för att sedan bli förkyld på hemvägen.

Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Sten Dahlbäck

    Kul att ha en gammal bekant med i startfältet. Lycka till. Det kommer att gå bara fint.Håller tummarna för dig!

  2. Henny

    Hej Lars! Glömde säga lycka till igår på träningen! Nu ses vi ju inte mer innan avresan. Jag är djupt imponerad att du har tagit dig till ironman på Hawaii, det är fantastiskt bra gjort. Så ett stort lycka till från mig, nu är det bara att ge järnet! 🙂 jag och hela järnet kommer att hålla tummarna för dig! kramar!

  3. Patrick

    Lycka till Lars. Vi hoppas kunna följa tävlingen via länk och kommer att hålla tummarna, kör hårt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.