Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

Olofssons pinsamma lönemiss

I morse hittade jag denna utfrågning av Maud Olofsson på Aftonbladet och höll ärligt talat på att gå i bitar.
 
På frågan vad hon tjänar svarar Olofsson:
"– Vi har en statsrådslön nu som är på 108 000, tror jag. Sedan har jag ett arvode från Centerpartiet som är på 450 000 per år.
– Jag tror att jag får ut runt 50 000 kronor i månaden."
 
Nja, du, Olofsson. Du har ut över 70 000 kronor i månaden.
 
Att inte ha koll på 20 000 hit eller dit är obegripligt för de allra flesta som bor i det här landet. Många kommer aldrig att få ut 20 000 kronor efter skatt på ett heltidsarbete.
 
Samma näringsminister tycker det är ok att sänka ersättningar till arbetslösa och sjuka, och tycker dessutom att ungdomar ska ha ännu lägre lön än andra.
 
Skamligt.
 
Efter gårdagens kreativa räkningsexempel från Borg och Reinfeldt så finns det bara en kreativ beskrivning på vad våra folkvalda ministrar håller på med.

3 kommentarer

  1. Hur räknar du då?

    Kommunalskatt + landstingsskatt+ kyrkoavgift är i Robertsfors 34 %. Den statliga skatten är 25 %. Det blir 59% på alla inkomster med statsskatt och värnskatt. Enligt skatteverket betalade Maud 904.078 kr i skatt i fjol så sanningen ligger nog mitt emellan era respektive uppgifter.

    Sen har jag ett råd: sluta läs om Maud: du verkar ju bara fara illa av att göra det men du kanske inte har så mycket annat att göra.

  2. Helén Pettersson

    Svar till Hur räknar du då? (2010-09-02 19:54)
    Det jag far illa av är att det inte finns någon granskning av vad en del politiker och politiska partier framför. Och jag har kollat skattetabellen, du kan vara lugn.
    Menar du att jag som s-politiker inte ska fortsätta granska vad andra politiker står för, så har du fel. Även om jag förstår att det skulle vara enklare för en del av er om jag lät bli.

  3. Monica

    Lika pinsamt som Monas uttalande för ett år sedan då? ”Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin sa i morse i SVT att hon tjänar “närmare 100 000 kronor i månaden”. Sanningen är att hon tjänar 131 000 kronor i månaden — 4 000 kronor mindre än statsminister Fredrik Reinfeldt”. Jag måste hålla med ”Hur räknar du då”, försök att ägna dig åt att presentera er egen politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.