Hemma Hos Jonathan

Min gräsklippare, Sune

Av , , Bli först att kommentera 0

Gardena lanserar 2013 två nya robotgräsklippare. Gardena är ju ett dotterbolag till Husqvarna så Automowern har väl gett sitt arv får man hoppas vidare till Gardena.

R70 Li

Är den första av de två robotklipparna som släpps 2013. Denna modellen klarar upp till 700 kvm gräsytor så den är lite större än den R40li som kom redan 2012.

R160

Perfekt för din lite större trädgården.

Nu kan du lugnt läsa tidningen medans gräset klipps. Kan det vara smartare?

Med enkel installation av begränsningskabel, inom vilken gräsklipparen ska arbeta, så klipperGardena R160 gräset när du själv vill.
Klipper du på kvällar eller nätter blir du av med ”mördarsniglar” om du har sådana i din trädgård.  Många som har installerat gräsklipparen intygar att mossan försvinner i gräsmattan eftersom mossan inte gillar att man kör på den för mycket. Den i det närmaste ljudlösa klippningen som bara tar några mm av gräset lämnar inget gräsklipp kvar. Mindre städning inne och inget räfsande i gräsmatta. Grannarna  kommer att upptäcka att det går att klippa gräset utan väsen och avgaser.

Bli först att kommentera

Jag bygger en vinkällare

Av , , Bli först att kommentera 0

Är du sugen på att skapa din egen vinkällare?

Då har du hamnat rätt. Det finns många sätt att bygga sig en vinkällare men få är så enkla som den som jag kommer berätta om här.

 

Platsbygge

Platsbyggda vinkällare är bland det mest exklusiva du kan ha, men det är också det allra dyraste. Visserligen blir det snyggt och anpassat till det utrymme som du har tillgängligt för din källare. Men smakar det så kostar det.

 

Vinhyllan

Det finns många enkla och billiga vinhyllor i de flesta material, i allt från rostfria till plast. Det är en lämpligt om du har ett antal flaskor vin som du vill spara på ett bra sätt.

 

Vinställ

Så kommer vi då till den ultimata lagom källaren. Vinställ från tex engelska RTA snygga mahognybetsade hyllor i flera olika storlekar i allt från 15 till 90 flaskor. De går dessutom att kombinera till hur många man vill. Men det är ju ett bra sätt om man inte vill börja jättestort utan bygga ut efterhand som vinerna väller in.

Bli först att kommentera
Etiketter: ,