SAP DÅK Umeå 2014

Med ett hjärta rött samlas varje år en massa socialdemokratisk klokskap till kongress i dagarna två. I år var det Umeå som stod för värdskapet.

DSC01936nr2

Det var flera som så vanligt inledde kongressen med ett litet tal. Den jag personligen gillade bäst var underbara Monica, rektorn på Medlefors folkhögskola. Hon talar på ett sådant sätt att många med bokstavskombination förstår allt som sägs. Hon är en sån där naturligt pedagogisk person som utstrålar lugn och trygghet, en värme att iaf jag känner hopp om, att vinner vi socialdemokrater valet så hamnar inte fler mellan stolarna och tappa tilltro till sitt egna lärande.

Att bara vara åhörare och inte delegat kan ha sina fördelar. Speciellt en dag som denna (dag 2) då min adhd är dominant och gör det näst intill omöjligt att hålla fokus längre stunder. Så därför tänker jag inte gå in på motionernas detaljer och diskussioner.

Slutar idag med att citera ett litet stycke av Internationalen. ”Arbetare i stad, på landet
en gång skall jorden bliva vår. När fast vi knyta brodersbandet, då lättningen ej råda får.
Många rovdjur på vårt blod sig mätta, men när vi nu till vårt försvar, en dag en gräns för dessa sätta, skall solen stråla lika klar.”

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.