Twilight safari….

Av , , 2 kommentarer 0

Vi åker på Twilightsafari i morgon – visste ni att Forks finns på riktigt? It does, och alla de andra ställena också… vet ännu inte om det finns några vampyrer eller varulvar men allt annat stämmer ju så då stämmer nog det också…

Återkommer i frågan

2 kommentarer

Det är liksom ingen mening…

Av , , 2 kommentarer 1

…att försöka slå vykortsmakarna på fingrarna. Det hjälper inte att ta massor av kort. Jag har det tjocka användarhandboken till kameran med mig i väskan men so far har jag inte idits öppna den. Ändock har jag tillägnat mig några nedslående fotokunskaper. Låt mig få dela med mig av denna visdom:

1. Bra kort kräver för det mesta stativ – som jag inte har med mig.

2. Bra kort kräver för det mesta en hel del förberedelse, riggande av utrustning och tålmodigt inväntande av rätt ljusförhållanden eller händelse.

3. Riktiga vykortskort är för det mesta ordentligt photoshopade och förslagsvis en kombination av flera olika exponeringar.

Om man alltså gör som jag och bara rycker upp kameran helt handlöst och oplanerat får man bara till bra bilder om man har tur.

Här kommer i vart fall ett par egna kort från Yosemite som vi besökte idag – och det är faktiskt sant att hela världen var ljusblå…

 

 

2 kommentarer

Sequoiadendron Giganteum…

Av , , 1 kommentar 0

…är ett av de få latinska namn som jag fortfarande kommer ihåg. Giant Sequoia - nu har jag sett dem. Vilka as, vilka helt sjuka träd! Och jag fick inte till en enda bra bild där det framgår hur helt absurd skogen ser ut. Fascinerande.

Här ser ni mig på en rotvälta. Det är trädet var 2300 år gammalt och typ 90m högt när det föll. Nedan är samma träd från en annan vinkel. Nere till höger syns en pytteliten överexponerad make.

1 kommentar

51 grader varmt…

Av , , Bli först att kommentera 0

Death Valley

Det här är från Death Valley, när jag tog bilden var det 51 grader varmt  i skuggan, problemet är att det inte finns nån skugga. GPSen som satt i framrutan på bilen fick solsting och släckte  ned…

Bli först att kommentera

nu blir det slut i rutan

Av , , Bli först att kommentera 2

Hej hej

För en tid sedan förlorade min telefon kontakten med omgivningen. I morgon förlorar jag själv kontakten med internet. Vi åker till Yellowstone i morgon och stannar där i några dagar. När jag får igen mobiltäckningen undrar jag hela tiden – jag har faktiskt ett amerikanskt abonnemang. Uppenbarligen en sort som endast fungerar på östkusten.

Till vi ses – Ha det b

/Hillbilly

Bli först att kommentera

Något om Minnesota och South Dakota

Av , , Bli först att kommentera 1

I går körde vi grusvägar i Minnesota och idag har vi kört grusvägar i South Dakota, och kom till slut till Pine Ridge i sydligaste delen av SD.

Guideboken säger att det är USAs fattigaste County och det kan man nog säga att färre skattedollar per kvadratkilometer måste vara svårt att hitta. Både lite folk och lite inkomster ser det ut som. Vi besökte Wounded Knee Massacre Site och pratade med några lokalpersoner där. På skylten som beskrev händelsen kunde man se att ordet "Massacre" var ditspikat i efterhand. En kvinna jag talade med sa att det först stått "Tragedy" sedan hade man bytt ut det mot "Battle" och nu äntligen stod det "Massacre". Det säger en hel del.

Jag tog inga kort där eftersom jag tycker att det skulle kännas så konstigt att stanna för att ta kort på någons förfallna hus eller skrotbilar utan att ha någon koppling till stället, det kan bli som en riktig misärturism.

Nu finns det väl en viss kulturell skillnad här – det är ju uppenbart att det genomsnittlige svensken är mer intresserad av att bo stort och fint och i tipptoppskick än vad den genomsnittlige amerikanen är. Utanför dom små slitna stugorna står det dock oftast åtminstone två stora och nya bilar och gräsmattorna är för det mesta mycket välklippta (det är så man ser om det bor nån i huset har vi räknat ut, för det syns inte på husets skick)

I Pine Ridge var det dock ont om nya bilar.

Nåväl, igår besökte vi lite svenskbygder på bonnalandet i Minnesota, därifrån har jag dagens bild på New Sweden Town Hall (nån stad var dock mer än vi såg till)

Bli först att kommentera

jaja…

Av , , Bli först att kommentera 0

Det riktiga firandet var säkert senare på kvällen när det vankades fyrverkerier – men då hade vi redan lämnat området…

Men det är helt slående vilket stöd de amerikanska trupperna utomlands har här på hemmaplan (jag inser nu att jag borde tagit kort på lite sånt) – det är reklam och namnlistor och rabatter överallt för militär personal, och så är det ju förståss det här flaggandet på halv stång och manifestationer av typ som nedan där varje död amerikansk service man or woman har fått ett silkesband uppsatt på kyrkans staket.

Bli först att kommentera

Happy 4th of July!

Av , , 2 kommentarer 0

Jag hade ju många fördomar om det här landet, några av dem har kommit på skam men dessbättre har jag lyckats fylla på med ett par nya.

En av mina fördomar var att 4 juli, Independence Day, skulle firas ungefär som julafton hemma hos oss – eller åtminstone som midsommar.

Icke så, här i Minneapolis märks nästan ingenting. En del affärer stänger lite tidigare -alltså vid sex istället för halv tio, men i princip är Independence Day en lämplig dag för shopping (precis som alla andra dagar för övrigt)

Vi hittade ett litet firande vid älven, se bifogad bild, och det verkade trevligt men kan väl inte beskrivas som överväldigande med tanke på att det bor 2,3 milj människor i Minneapolis/St Paul

I morgon bär det av västerut!

 

2 kommentarer

Capitol Hill

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu har jag äntligen förstått hur det där med Capitolium, Vita huset och Lincoln memorial hänger ihop rent geografiskt – nu kan jag dö i frid!

Flaggorna är på halv stång när någon dött i Irak eller Afganistan, det vill säga jämt.

Bli först att kommentera

No drama

Av , , Bli först att kommentera 0

Washinton Dulles Airport, men ingen Bruce Willis inom synhåll. Lite tråkigt, men man kanske borde vara glad över det?

Bli först att kommentera