Det är liksom ingen mening…

…att försöka slå vykortsmakarna på fingrarna. Det hjälper inte att ta massor av kort. Jag har det tjocka användarhandboken till kameran med mig i väskan men so far har jag inte idits öppna den. Ändock har jag tillägnat mig några nedslående fotokunskaper. Låt mig få dela med mig av denna visdom:

1. Bra kort kräver för det mesta stativ – som jag inte har med mig.

2. Bra kort kräver för det mesta en hel del förberedelse, riggande av utrustning och tålmodigt inväntande av rätt ljusförhållanden eller händelse.

3. Riktiga vykortskort är för det mesta ordentligt photoshopade och förslagsvis en kombination av flera olika exponeringar.

Om man alltså gör som jag och bara rycker upp kameran helt handlöst och oplanerat får man bara till bra bilder om man har tur.

Här kommer i vart fall ett par egna kort från Yosemite som vi besökte idag – och det är faktiskt sant att hela världen var ljusblå…

 

 

2 kommentarer

  1. Linnéa H

    Underbart att läsa om era äventyr!! Säger bara: fortsätt blogga och kom hem!!! =) Ska bli toppen att se er igen!! Stor kram!!

  2. Elina

    Alltså, du har så rätt i det du säger ang att ta bra bilder. jag har förstått att man inte bara behöver en bra kamera, utan den som tar bilden behöver nog vara lite bra med. Tycker att ni har fina bilder! Du kan redigera hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.