Hjorts Bekännelser

Tråkigt!

Tyvärr så har det varit snålt med inlägg på slutet. Förklaringen har varit att jag var tvungen att lugna ner mig för annars hade jag nog skrivit något jag fått ångra. Jag har inte släppt det helt så lite kapningar kommer det att bli.

Jag vill börja med att gratulera Pixbo till semifinalplatsen. Ni vann tre matcher och vi en alltså förtjänade ni att gå vidare. Inget mer med det. Tycker att Pixbos målvakt fått utså lite väl mycket kritik under grundserien. I matcherna mot oss så visade han vilken duktig målvakt han är. Pixbo har garanterat snäppat upp sitt försvarsspel från starten av säsongen. Det gör det hela lite enklare för den sista utposten. Sedan får man inte glömma bort att det är första säsongen i superligan för denna unga målvakt.

Pixbo har många duktiga spelare. Den som jag tycker står ut mest är Martin Östholm. Han visar med sitt spel på planen och sin attityd att han är en värdig kapten. Han är ett föredöme för övriga gruppen och visar vägen på ett bra sätt. Nu vet jag att det inte alltid har varit så men han verkat ha mognat och fortsätter han sin utveckling borde han vara bofast i landslaget under många år framöver.

Nu till det tråkiga. Jag tycker att domarparet i vår matchserie Skog/Pettersson fått lite oförtjänt mycket kritik. De har inte varit på topp det är jag den första att hålla med om men samtidigt inte så dåliga som lagen velat framstå. Det handlar naturligtvis om taktik när man sätter press på domarna genom att framföra kritiska åsikter om dom i media. MEN i den sista matchen visade dom sig verkligen från deras sämsta sida. De hade tagit några tveksamma domslut i matchen som fick stora konsekvenser för vår del. Två helt regelrätta mål lyckades dom på något sätt döma bort. Det första målet såg hela Göteborg att det var inne. Eller alla utom två personer. Det andra målet som skulle betytt 5-5 för oss med dryga fem minuter kvar att spela dömer dom bort för obstruktion på mig. Känns inte som ett korrekt domslut. Jag tror att ifall man skulle fråga Daniel Calebsson så här i efterhand är jag ganska säker på att han skulle erkänna att det inte var någon obstruktion på mig.

Nu till det värsta av allt. Direkt när dom blåser av matchen så springer dom ut till sitt domarrum utan att ens tacka för matchen. Det tycker jag visar på vad dom tyckte om sin egen insats under matchen. Att inte ens våga stå för sina egna beslut utan springa ut som två stycken småflickor till sitt lilla skyddsnäste är inget annat än fegt. Det visar helt klart att dom inte klarar av stressen och pressen som man har på sig som elitdomare. Tror inte att Råsbrink/Grahn-Gustavsson agerat på samma sätt. Skog/Pettersson bör ha dömt klart för denna säsongen. Pixbo skulle skicka in en skrivelse till förbundet och det hoppas jag verkligen att dom gör.

Detta innebandymål gör man inte om i första taget. Det är i början av klippet.

Hörs Hej!

/PN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.