Hjorts Bekännelser

Tillförlitliga källor!

Som jag skrev i mitt förra inlägg så blir det Jan-Erik Vaara som tar över det Svenska herrlandslaget. Jag vet egentligen ingenting om hans kompetens som ledare. Han har i alla fall tagit ett par steg med det Svenska damlandslaget. Bland annat genom att  införa högre fyskrav. På damsidan är Sverige helt överlägsna och skulle kunna vinna VM med ett b landslag. På herrsidan får han en betydligt tuffare utmaning. Sverige är inte längre den ledande nationen och Schweiz är och nosar oss i baken. Får dom dessutom Petteri Nykky som förbundskapten blir dom livsfarliga i nästa VM som spelas på deras hemmaplan. Blir intressant att se vilken tränare han får vid sin sida. Stefan Forsman har tackat nej. Vem står näst på tur? Mikael Gunnarzon? Isac Carlsson? Jag hoppas verkligen att han lyckas men som sagt han kunde knappast fått en större utmaning.

Nu till mitt kära Modo. Såg senaste matchen på tv. Jag slets mellan hopp och förtvivlan kan jag säga. Tycker inte att dom spelade så dåligt. Skapade många vassa chanser men klarade inte av att sätta dit dom. Under dom fyra senaste matcherna har Modo skjutit nästan 200 skott på mål och gjort 5 mål. En skottprocent på någonstans mellan 2,5-3 % det är skandalöst dåligt. Hur kan man behöva nästan 50 skott på sig för att göra ett mål? Ganska signifikativt för Modo i denna kvalserie var när Niklas Sundström kom fri i boxplay. Han missade och i anfallet efter gjorde Växjö 1-1 på ett självmål. Då höll datorn på att ryka i golvet men min sambo stoppade mig i sista sekunden. Nu har Modo tre matcher kvar av denna fiaskosäsong och tyvärr verkar allt luta åt kvalserien. Nu har man det inte ens i egna händer.

Modo har en lönebudget på någonstans mellan 45-50 miljoner och presterar skit. Växjö har en lönebudget på 8 miljoner och leder kvalserien med fyra poäng efter sju omgångar. Tre av Modos bäst betalda spelare kostar mer än 8 miljoner. På något vis känns det skönt att pengar inte kan lösa allt. Man tycker att ifall en spelare har över 100 000 kronor/månaden ska han i alla fall försöka prestera på max. Det är rent skitsnack när man påstår att det har låst sig för oss och vi försöker så gott vi kan. Jag känner hur jävla upprörd jag blir när jag skriver det här. Man visar inte en bra inställning när halva laget är ute och super dagar innan matcher under hela säsongen. Det är förjävligt när den som  visar störst hjärta är en transatlant som gör sin första säsong i klubben. Hela stommen måste bytas ut oavsett hur det går. Den enda dom överhuvudtaget ska fundera på att ha kvar är Sundström. Jag är i grund och botten ett fan av både Challe och Andreas Johansson. Dom är en av få som visar lite känslor men man kan inte blunda för att de inte klarat sin uppgift nämligen att få ut max av varje individ i laget. Markus Näslund kom tyvärr in för sent i klubben. Han borde varit där när säsongen började. Denna säsong är en konsekvens av en rad felbeslut som tagits i föreningen under de senaste fyra åren. Dessa beslut är bl.a. att man har värvat fel typ av spelare/ledare och behållit gamla spelare alldeles för länge i klubben. Scoutingen kan absolut inte varit på topp.

Modo Hockeys slogan Heart of Hockey. I helvete heller. För några år sedan men ABSOLUT inte nu.

Trevlig helg!

/DI

2 kommentarer

  1. Jim

    Hej!

    Jag såg matchen i Växjö, i Onsdags och visst MoDo hade tryck och körde på i första perioden då Lakers inte hade en susning av något som helst uppspel.
    Men, det sitter i vem som ska ta avslut, dom passar runt puckarna som om det vore powerplay hela tiden.. Gå fram me puck mot målvakt o skjut föfan.. – Växjö är mer effektiva. Sist mot SSK gjorde dom 5 mål på 24 skott, det är mål på cirka vart 5é skott. Medan MoDo har det tiodubbla. 1/50 blir det mål. Att dom inte har lärt sig detta nu.. Att det inte pratas om detta på träningarna .. Vad är det som händer egentligen?
    Är allsvenska spelare mer pålästa om hur man ska spela mot Elitserielagen eller är Elitserie lagen så pass skärrade att dom INTE vet hur dom ska spela?

    Nånting är totalt galet. Nu är det 3 matcher kvar, så kämpa nu MoDo, vi vill ha kvar er i Elitserien.

    //Jim

  2. Kristoffer Grundström

    Det skulle vara skoj att se hur Örnsköldsvik påverkas av att Modo ramlar ner till Allsvenskan. Det är inte på något sätt fel att spela i Allsvenskan när man inte har ekonomi för Elitserien. Tänk på att majoriteten föreningar i Elitserien spelar med dispens. De har egentligen inte råd att spela i högsta serien. Nä, Modo ner till Allsvenskan & fina derbyn 2012.;)
    Ta inte detta som något personligt utan snarare en önskan att få spela roligare matcher med mycket publik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.