Hjorts Bekännelser

Vilken glädje!

Vilken pärs gårdagen var. Hela kvalserien har varit hemsk och det är inte bara en gång som jag räknat bort Modo Hockey. Jag kan ändå inte annat än imponeras av Modo som gör en av de stabilaste matcherna på hela säsongen när det krävs som mest. Försvarsjättar som Tollefsen, Jonsson och Timander gick äntligen att känna igen. Tarkki var sjukt stabil och har fått alldeles för mycket kritik under säsongen. Att han inte har samma räddningsprocent som toppmålvakterna beror snarare på Modos brister i försvarspelet än hans brister som målvakt. Modos spelare och tränare var nog väldigt lättade efter gårdagens match. Kolla bara på dessa intervjuer med Andreas Johansson och Mattias Timander så förstår ni.   http://allehanda.se/sport/modo/1.2936297-tv-johansson-storre-an-sm-guld– och http://allehanda.se/sport/modo/1.2937529-tv-mattias-timander-jag-kan-spela-till-2020-. Jag fällde i alla fall ett par tårar.

Nu kommer det att bli ett par tuffa veckor för Markus Näslund och Fredrik Andersson. Vilka spelare ska man ha kvar och vilka ska få lämna laget?

En sak som jag tycker föreningen ska ta fram om det inte redan finns. Finns det så efterlevs det inte så mycket kan jag säga. Är en alkoholpolicy. Tre dagar innan match och framåt kan det inte vara ok att dricka alkohol. Bryter man mot policyn bör straffet bli mycket kännbart. Först i form av löneavdrag och bryts den igen har man inget i föreningen att göra. Bryter någon av toppspelarna mot policyn är det ännu viktigare att dom straffas. Det håller inte att ha en av kapterna springandes på stan klockan 04:00 två dagar innan match. Då spelar det ingen roll om det är nyårsafton. Skulle jag vara en stor sponsor till Modo och såg det då skulle jag ha brytit avtalet på en gång. Tycker man kan kräva lite mer av professionella idrottsmän.

På backsidan tycker jag att man bör behålla Josefsson, Westin, Larsson och Tollefsen. Timander bör kanske få en chans till. Hasse Jonsson sa redan innan säsongen att detta var hans sista. Bonsaksen, Pikkarainen, Hållberg och Eriksson bör ha gjort sitt i föreningen. Enligt mig borde fokus ligga på att försöka värva skridskoskickliga backar. Det har aldrig ställts så höga krav på skridskoåkningen för backar som det gör nu när man inte längre får spela ryggsäckshockey. 

På centersidan måste Modo lägga den kraft dom kan på att behålla säsongens två bästa spelare Niklas Sundström och Byron Ritchie. Robert Rosen har blivit misshandlad av tränarduon under säsongen och stämmer ryktet att han skrivit på för AIK är det en stor förlust för Modo Hockey. När han i säsongens sista matcher fick chansen med en bra omgivning så tog han den. Han visade en enorm karaktär och jag blir än mer imponerad av honom om ryktet stämmer. Att då gå in och spela med det hjärta han gör än fast man är klar för en annan elitserieklubb nästkommande säsong är inte annat än imponerande. Kristian Forsberg ska inte spela i något annat än en fjärdefemma. Sedan ska han användas i boxplay där han är en av elitseriens bästa. Per Svartvadet bör ha gjort sitt i föreningen och för dom pengarna kan klubben värva en toppspelare.  

På forwardsidan bör Jacob Blomqvist och Slovakerna ha gjort sitt. Jag är även tveksam till en forsättning för Per-Åge Skröder och Magnus Häggström. En sådan spelare som Temmu Laine måste vara aktuell för Modo.

Målvaktstrion tycker jag att man ska behålla intakt som den varit i år. Hoppas ryktet om att Växjös målvaktstränare skulle vara klar för Modo stämmer. Han har lyckats väldigt bra med Växjös målvakter.

Det glädjer mig att föreningen börjat få fram fler och fler juniorlandslagsspelare. På sikt kan det bli mycket bra. Om jag inte är felinformerad hade man med fem stycken spelare i den senaste U 17 truppen. En back och fyra forwards. Bägge bröderna Byström bör spela i a-laget inom ett par år. Den äldra redan nästa säsong. En pudelklok center som behöver bli rappare på skridskorna.

Intresset för Innebandyn verkar vara på topp i Umeå. Nästan 1500 personer på Västerbottens match. Mycket imponerande.

Trevlig helg på er!

Den som lyckas lista ut vad initialerna står för som jag alltid avslutar mina blogginlägg med vinner en middag på All Star.

/DY

3 kommentarer

  1. Nils

    DY – Dwigt Yorke
    RS – Ryan Shawcross
    AC – Andy Cole
    DI – Dennis Irwin
    PS – Paul Scholes
    RF – Rio Ferdinand
    GN – Gary Neville
    PN – Phil Neville
    MB – Matt Busby
    GS – Gordon Strachan
    GN –Gary Neville (två gånger? så bra var han verkligen inte)
    DB – David Beckham
    RG – Ryan Giggs
    EC – Eric Cantona

    Jag ringer när jag kommer upp för middagen. 🙂

    /Nils

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.