S i Holmsund firar segrar och skapar nya visioner

18485276_301308456976356_5773792774713854111_n

Nu har det äntligen börjat lugna ned sig för S-föreningen efter ett mycket hedersamt 100 års jubileum samt ett mycket välbesökt möte med över 120 deltagare där vi i (S) fick presentera vår framtidsvision för Holmsund.

Ett möte som även förärades ett TV-inslag och många bra och konstruktiva debatter lokalt som fortsatt efter det. Personligen deltog jag dock ej, då jag var på BB och fick se mina två döttrar komma till världen. Vad jag dock har hört har responsen varit mycket god över att det nu händer saker i Holmsund – vi i S föreningen om några bör vara stolta över detta. Det står klart utan allt rimligt tvivel att Socialdemokratin i Holmsund står stark och gjort sig känd för sin öppenhet och driftighet. Verksamheten under April månad med dörrknackningar, torgmöten, affischeringar, deltaganden på möten m.m. har varit otrolig. Att då avsluta med ett massmöte och 100 års jubileum pekar på en hög föreningskapacitet.

Idag återgick vi dock till vardagen med vårt första styrelsemöte efter första majfirandet. Förutom att vi fastslog att första maj nu kommer återkomma till Holmsund som tradition, och sedvanliga styrelseärenden som avrapporteringar, interna ärenden och ekonomi så spånande vi såklart över andra visioner att lyfta fram och nya konkreta målsättningar för föreningen som vi nu kommer att arbeta för.

Några av dessa är

  • Att sätta ihop en samverkans/referensgrupp med syfte att följa alla förändringar som nu kommer ske i Holmsund och att förankra processerna lokalt. Denna grupp kommer bestå av föreningsliv, näringsliv och politiken och ni som är aktiva inom detta kommer inom kort komma i kontakt med en representant från S föreningen. Vi vill komma i kontakt med så många föreningar och företag som möjligt inför skapandet av denna arbetsgrupp för att sedan söka kontakt med alla entreprenörer som nu förbereder projekt i Holmsund. På det här sättet hoppas vi att visioner kan spridas och utvecklingen förankras.
  • Att påbörja diskussionen om ett äldrecenter dit de ca 2 000 pensionärerna (och ökande) i Holmsund kan vända sig för att umgås socialt, få hjälp och bistånd i praktiska kommunala ärenden (t.e.x. färdtjänsten) och hur detta ska samordnas med hemtjänst, sjukvård m.m. Detta är alltså ett center för, alla, pensionärer inte bara de som skrivits in i olika former av äldreboenden och liknande. I diskussionen innehåller också en administrativ tjänstemannadel som alla medborgare kan vända sig till med kommunala ärenden.
  • Ställa frågan till Socialdemokratiska partiet i Umeå, arbetarkommunen, vad som hände med den kommunalpolitiska målsättningen med Demokratiråd och hur denna idé ser ut i dagsläget.
  • Samordna och sätta ihop vår kyrkopolitik i Holmsund-Obbola församling inför valet 17 September med tillhörande torgmöten och flygblad/tidning. Inte minst för att mobilisera de unga väljarna. Detta kommer vara en prioriterad verksamhet då vi idag har en socialdemorkatisk församling som gör mycket gott för samhället.
  • Påbörja ett arbete för att stärka och nå de LO anslutna arbetarna i Holmsund inför valet 2018
  • Bjuda in till ett öppet möte om Socialdemokraternas politik i stort, ett mer ideologiskt möte det vill säga

I övriga lokala nyheter kan det vara värt att notera att vi snappat upp att det gamla Kommunhuset nu skall börja användas av hemtjänstens personal i större utsträckning, vilket är en mycket positiv utveckling. Självklart ska inte det huset stå tomt. Och vi har påtalat det ofta och kraftfullt sedan verksamheten där nedmonterades 2014. Om det finns plats över kanske just ett ovan nämnt äldrecenter få plats på nedervåningen?

Det är också mycket glädjande att ta del av att ideela krafter till sist roddade tag i situationen så att vi även i år får en Obbolamarknad. Vårt starka föreningsliv ska vi vara stolta över, men situationen pekar också på att vi föreningslivet generellt måste sträva att hela tiden organisera nya krafter till sig. Det gäller också vi i S-föreningen som dock kan rapportera att medlemsantalet sakta går uppåt med den ökade verksamheten.

För er som följer bloggen så kan jag också meddela att nästa studiecirkel om Kommundelsnämndernas bakgrund och leverende kommer före sommaren, nästa inslag är baserat på den kommunala rapport från 1985 som jag förärat mig en digital kopia av från Torsten W Perssons forskningsarkiv. På mötet diskuterade vi även just för/nack delarna med de tidigare systemet.

Jag kommer updatera sporadiskt i mån av tid då jag har två småtjejer att ta hand om också, i synnerhet kommer jag återkomma efter möten och med mer informationspaket likt det ovan.

Jag vill slutligen rikta ett tack till de många lyckönskningar min familj fått från grannar, föreningar och organisationer gångna veckan. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.