Offentliga arbeten 2017, kommunhuset, vägansvaret

Hej allihopa! Här kommer lite korta nyheter. Nedan ser ni alla insatser Tekniska Nämnden kommer göra nu i sommar i Holmsund. Glädjande är t.e.x. fler bänkar vid strandpromenaden i Djupvik, upprustning av ytor på Himmelska fridens torg, belsyning av tunneln vid Sandviks idrottsplats och relativt omfattande upprustning av vissa korsningar och järnvägsgatan. I synnerhet blir det intressant att se vilka åtgärder som t.e.x. tas vid Storgatan – där snitthastigheten är hög och många barn/ungdomar/hundägare går över dagligen till strandpromenaden.

Klicka för större bild

holmsund2017
På tisdagen den 30/5 kl 14.30-18.30 visar tekniska nämnden upp planerna utanför Coop. Tekniska nämnden bjuder på kaffe/saft och bullar. Gå gärna förbi och diskutera med dem!

 

Andra nyheter:
Trafikverket släpper nu ansvaret för Holmsundsvägen till Umeå (Blå vägen) det innebär att belsyning, cykelväg och underhåll blir en kommunal angelägehet framöver. Första åtgärden kommunen tagit är att sänka hastigheten till 80 km/h. Följdaktigen är de frågor som rör denna väg nu betydligt mer påverkningsbara.

Kommunhuset nyttjas i dag av hemtjänsten på övervåningen samt två kontor används på nedervåningen, för personalen på öppna förskolan och socialtjänsten. Resterande kontor står tomma och s-föreningen har nu inlett diskussioner kring ett äldrecenter där detta kommer tas med i diskussionerna.

 

En kommentar

  1. Pingback: Aktiva holmsundare – Bra! | Holmsundarn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.