Updatering kring demokratirådet + Vattentornet

22091518_10155700704157512_438533429_n

 

Veckan som varit har blivit bitvis intensiv kring nyheten om ett demokratiråd till Holmsund som vi tagit intatitv till. Många har hört av sig och fått information om mötet som ska hållas och förutom detta har jag även talat på arbetarkommunen i Umeå om det hela (bild ovan) samt i dag etablerat en digital plattform för projektet som idag b.l.a. erbjuder en hel del gigabytes att jobba på med t.e.x. en hemsida eller lagringsutrymme, men också möjligheten för de som vill att teckna @h-sund.nu adresser.

Största frågan som dock uppstått i veckan är om att Obbola ska vara med på båten också. Min ärliga uppfattning är, ja, i långa loppet. I dagsläget finner jag dock en risk i att starta något som idagsläget saknar initativtagare och intresserade. Man ska inte ta vatten över huvudet när man först hoppar i poolen. Sedan finns det en intressant diskussion också om inte detta blir ”för stort” helt enkelt för två orter och det därför är mer relevant att Obbolabor själva styr upp ett liknande råd. Dock uppmanar jag självklart de obbolabor som vill att komma på mötet, om inte, bara för att få inspiration och för att det är nyttigt att vi i lokalsamhället träffas och umgås. Oavsett hur det blir med Obbola i framtiden, så är självklart en diskussion intressant i ämnet.

Vidare vill jag poängtera att mötet som vi nu håller i slutet av Oktober alltså ska ses som mötet där vi förbereder verksamheten och konstituerar oss, det kommer inte vara ett möte som direkt hanterar problem eller är igång direkt. Först måste vi få ihop så många eldsjälar, småföretagare, föreningsordföringar m.m. som vill och kan jobba med detta att komma på mötet och engagera sig. Det kommer jag behöva er hjälp med. Så fortsätt gärna sprida bifogad affisch.

Den är i A4 och därför lämplig att dela ut eller sprida till såna ni tror kommer spela en roll för Holmsunds utveckling i framtiden.

Före mötet kommer vi i Holmsunds Socialdemokratiska Förening också kalla till ett annat öppet möte vi i framtiden kan lägga på rådet, nämligen om Vattentornets framtid. Som det ser ut nu, kommer det ske Måndag den 23:e 18.00 i Kyrkan. Välkomna!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.