Två möten i veckan, Brogatan och nyheter

Hej allihopa!

 

Det börjar närma sig vintern och det är med glädjande man kan följa aktivteterna som b.l.a. Lions planerar inför med en riktigt bra skyltsöndag och hur Obbola Folkets Hus livas upp av däckbytardagar.

Kulturföreningen ska också sammankallat till möten om större samorganisering så vi får ett levande kulturår 2018.

Samtidigt nåddes vi av en kris för Holmsunds IBC, innebandylaget, att de stod utan lokal i veckan som var, kommunikationen från kommunen hade helt brustit, men vi gick ihop gemensamt och nu ska den frågan vara utredd. Ansvariga politiker m.m. blev kontaktade inom loppet av några få timmar.  Bra jobbat allihopa!

För de som inte vet så skall Mäster Eriks asylverksamhet också stänga ned inom några veckor. Det är för mig åtminstone oklart vad Mäster Erik ska användas till istället men Familjecentralen kommer vara kvar på samma ställe såsom jag förstått det.

Jag har också fått till mig att det är diskussioner om en ny verksamhet som ska flytta in till Swedbank och att förhandlingar pågår mellan fastighetsägare och intressant. Mer än så vill jag inte gå på för tillfället men jag hoppas det löser sig bra.

 

Om hastigheterna på Brogatan + vandalism

På senaste Öppna Förskolan kontaktades jag av en förälder boende i området kring brogatan som vittnande om allt för höga hastigheter när folk kommer körande från golfbanan mot rondellen. Jag själv tog en tur och noterade också att det är relativ fri sikt och raksträcka vilket bidrar till att folk ”automatiskt” ligger på gasen.. Vad man dock inte har bakhuvudet är att i närligande området, i direkt anslutning till vägen, ligger en lekpark, en badplats och flera fastigheter med barnfamiljer.

Bromssträckan, vid rondellen, ligger flera meter efter där barnen rör sig fram och tillbaka över vägen. Med bakgrund av att jag blivit kontaktad i ärendet av en orolig förälder har jag också skrivit till kommunen om en ordentlig mätning i det hela och förfrågan om detta kan lösas med en chican eller liknande och experternas syn på det hela. Jag har också uppmanat föräldrarna i fråga att göra detsamma. Jag vet inte om Trafikgruppen (Jocke, Urban mfl) är inkopplad på ärendet men härmed kan man också se dem som informerade i ärendet och jag hoppas de också uttalar sig i frågan.

Det har också kommit till min kännedom, liksom många andra, att trafikljus nedplockats av vandaler i helgen. Ordförande i tekniska nämnden är informerad om detta och flera medborgare har felanmält incidenten. Jag undrar om dessa vandaler förstår innebörden i att plocka ned trafikljus vid en passage där de minsta i samhället rör sig och vilka som får betala för deras nya partybelysning.
Jag vill påminna om två saker till veckan:

Måndag. 17.30 i Holmsunds Kyrka
arrangeras mötet om Vattentornets framtid. Den gängse åsikten är att detta skall stå kvar men vi får se vad diskussionen landar imorgon. Arrangör är Socialdemokraterna i Holmsund

Söndag  11.00 i Storsjöskolans matsal så hålls första planeringsmötet för Holmsunds demokratiplattform. Kompletterande möten ska också hållas med Centerpartiet och Liberalerna (De är aktiva i kyrkan då, jag råkade ju lägga mötet på högmässan) inför detta möte. Jag återkommer till dem i veckan. Se affisch nedan. Arrangör är Socialdemokraterna i Holmsund.

medborgarplattform

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.